AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU, în intervalul 21 iulie, ora 18:00 – 22 iulie, ora 06:00

Doi clujeni, cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului
21 iulie 2023
REABILITAREA DJ 108A: ÎNTÂLNIRE CU CETĂȚENII DIN BOGDANA
21 iulie 2023

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU, în intervalul 21 iulie, ora 18:00 – 22 iulie, ora 06:00

Astăzi, 21 iulie, începând cu ora 18:00, județul Sălaj se va afla sub incidența avertizării meteorologice COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până mâine dimineață, la ora 06:00, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sunt prognozate intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii puternice și grindină de dimensiuni medii și posibil de mari dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

❗️ Pentru prevenirea unor situații de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

❗️ De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor și să nu se apropie de malurile acestora.

❗️ În situația manifestării vântului puternic, aceștia sunt sfătuiți să rămână în locuințe sau spații închise care să le asigure protecția și să evite deplasările.

➡️Fii pregătit! Consultă ghidurile și află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *