Barbat de 81 de ani inselat. Politistii au recuperat suma de 13000 lei

CAUZELE DE URGENȚĂ CE VOR FI SOLUȚIONATE ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ LA JUDECĂTORIA ZALĂU
17 martie 2020
În trafic cu mopedul neînregistrat şi fără permis
17 martie 2020

Barbat de 81 de ani inselat. Politistii au recuperat suma de 13000 lei

Un bărbat, în vârstă de 81 de ani, din comuna Nuşfalău, era să fie înşelat cu o sumă mare de bani, după ce la locuinţa acestuia s-a prezentat o persoană necunoscută şi i-a oferit spre vânzare mai multe bunuri. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunea de înşelăciune.

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 1300, un tânăr de 30 de ani, din judeţul Bihor, în timp ce circula cu autoturismul prin localitatea Nuşfalău a oprit maşina în faţa unui imobil şi a oferit spre vânzare unui vârstnic mai multe seturi de oale şi de cuţite, pentru suma de 3200 lei. De bună credinţă, victima a luat un plic cu bani şi i-a spus tânărului să-şi ia suma pentru produse. Profitând de neatenţia bărbatului, „vânzătorul” a luat din plic o sumă mult mai mare.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Nușfalău, aflându-se în timpul activităţilor de patrulare au procedat la identificarea autoturismului şi a persoanelor aflate în zonă. În urma controlului autoturismului au fost găsite mai multe accesorii de bucătărie, fără documente de provenienţă.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul a luat din plicul victimei suma de 13800 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului.

Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, cel în cauză fiind sancţionat cu amendă în sumă de 5000 de lei, conform Legii 12/1990.

 Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune şi continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

Pentru a preveni astfel de fapte vă recomandăm să nu permiteţi accesul vânzătorilor ambulanţi în casa dumneavoastră.

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată.

Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini!

Nu aveţi încredere în toate anunţurile publicitare în care sunt prezentate oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri a căror preţ este mult sub preţul pieţei. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *