CAUZELE DE URGENȚĂ CE VOR FI SOLUȚIONATE ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ LA JUDECĂTORIA ZALĂU

Conform Prefecturii Salaj este doar un caz de coronavirus in judet
17 martie 2020
Barbat de 81 de ani inselat. Politistii au recuperat suma de 13000 lei
17 martie 2020

CAUZELE DE URGENȚĂ CE VOR FI SOLUȚIONATE ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ LA JUDECĂTORIA ZALĂU

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL JUDECĂTORIEI ZALĂU

În conformitate cu prevederile art. 80 alin. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotărârea C.S.M. nr.1375/17.12.2015, formulăm următorul:

COMUNICAT DE PRESĂ

prin care aducem la cunoştinţa instituţiilor de presă de pe raza judeţului Sălaj măsurile intreprinse la nivelul Judecătoriei Zalău, ca urmare a dispoziţiei preşedintelui instanţei, în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei determinate de infectarea cu COVID – 19, după cum urmează:

 1. – În perioada 17.03.2020 – 14.04.2020, programul de lucru cu publicul a compartimentului Arhivă se va desfășura doar în ceea ce privește cauzele cu caracter de urgență deosebită (cele indicate în anexa provizorie, respectiv cele ce vor fi stabilite prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv ale Colegiului de Conducere al Curții de Apel Cluj) și doar în zilele de luni și miercuri, între orele 10:00 – 11:00, la Sala 21 a instanței. În acest interval de timp va fi permis accesul doar a câte unei singure persoane în spațiul anterior indicat, iar înscrisurile adresate instanței se vor depune exclusiv prin intermediul serviciilor de poștă, curierat rapid sau prin mijloacele de comunicare la distanță permise de lege.
 2. În ceea ce priveşte cauzele cu caracter urgent fiecare complet de judecată va proceda la întocmirea listei pe care o va afișa în timp util, prin grija grefierului de ședință, pe ușa sălii de judecată, pe ușa instanței, precum și pe portalul acesteia și pe care o va comunica și Baroului de Avocați Sălaj.

ANEXA PROVIZORIE CONȚINÂND CAUZELE DE URGENȚĂ DEOSEBITĂ CE VOR FI SOLUȚIONATE ÎN PERIOADA MENȚINERII STĂRII DE URGENȚĂ

În materie civilă:

 1. ordin de protecţie,
 2. ordonanţă preşedinţială;
 3. asigurare dovezi;
 4. suspendare provizorie executare silită;
 5. măsurii asiguratorii;
 6. internare medicală nevoluntară; confirmare încetare măsură;
 7. situaţie juridică minor.

În materie penală:

 1. cauzele în care s-au dispus ori se propune luarea măsurilor preventive ori a celor de protecție a victimelor și martorilor,
 2. Cauzele privind aplicarea provizorie a măsurilor de siguranță cu caracter medical,
 3. Cauzele cu persoane vătămate minori;
 4. în ceea ce priveşte activitatea judecătorului de drepturi şi libertăţi cauzele privind actele și măsurile de urmărire penală a căror amânare ar pune în pericol obținerea probelor sau prinderea suspectului sau a inculpatului, precum și cele privind audierea anticipată,
 5. cauzele în care urgența se justifică prin scopul instituirii stării de urgență la nivel național, alte cauze urgente apreciate ca atare de către judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată.

Prezenta anexă își încetează valabilitatea la momentul emiterii hotărârilor de îndrumare de către Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv de către Colegiul de Conducere al Curții de Apel Cluj.

Judecător înlocuitor al judecătorului delegat în cadrul

Biroului de informare şi relaţii publice, Pojoga Adrian Valerian

Confidenţial. Date cu caracter personal prelucrate în conformitate cu prevederile Legii nr. 129/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *