Bode: PSD fierbe si va exploda in curând

PNL vrea sa-l demita pe Ponta cu sprijinul populatiei
3 iulie 2015
ACCIDENT CU VICTIME INCARCERATE
3 iulie 2015

Bode: PSD fierbe si va exploda in curând

PNL este pregătit sa preia guvernarea, are program de guvernare, are PM desemnat, are oameni integri, profesioniști capabili sa

guverneze spre binele Romaniei. Practic, dupa votul din aceasta saptamâna, coalitia de guvernare s-a fracturat, PSD este in deriva, fierbe si va exploda in curând. PNL are capacitatea de a coagula o majoritate în jurul unor proiecte importante , sustine deputatul Lucian Bode in cadrul unei conferinte care a avut loc vineri la sediul PNL Sălaj.

 

Sesiune parlamentara 1 Februarie – 30 Iunie 2015

I) Realizări

1. In domeniul economic, adoptarea noului cod fiscal reprezintă cea mai relevantă acțiune a legislativului.

PS: Principalele 10 modificări ale Codului fiscal

1.Reducerea cotei standard a TVA la 19% (PG al PNL)

2. Eliminarea supra-accizei la carburanţi (amendament PNL)

3. Eliminarea taxei pe construcţii speciale (amendament PNL)

4. Creşte predictibilitatea – fără modificări asupra impozitelor şi taxelor pentru minimum 1 an – (amendament PNL)

5. Modificarea impozitului asupra microîntreprinderilor de la 5%/3%/1%

la 3% (cu facilitatea de 1% pt nou înfiinţate pt primii 2 ani)

6.Permanentizarea scutirii de impozit a profitului reinvestit (până la acest cod au fost implementate cu termene: Boc, Ponta)

7. Taxele locale se majorează. Coeficienţii de calcul pentru clădiri rezidenţiale

şi nerezidenţiale cresc, precum şi valorile impozabile pe mp. Se introduc penalităţi pentru terenurile agricole nelucrate

8. Scad accizele pentru băuturi alcoolice (bere, vinuri spumoase şi alcool etilic)

9. Impozitul pe dividende se reduce de la 16% în prezent la 5%, iar pt carti, manuale si accesul la evenimente culturale de la 9% la 5% (al doilea este amendament PNL).

10.  Taxarea inversă pentru livrarea de construcţii noi

2. In domeniul social

– dublarea alocatiilor pentru copii, la propunerea PNL, reprezintă un act de normalitate, echitate, din partea legiuitorului

3. In domeniul politico-administrativ

– adoptarea pachetului legislativ privind alegerile locale, respectiv alegerile generale, legiuitorul operand modificări importante: alegerea presedintilor de consilii județene, alegerea parlamentarilor, reducerea nr de parlamentari, finanțarea campaniilor electorale

4. In sectorul Securității si Siguranței Nationale

– adoptarea Strategiei Nationale de Apărare, numirea celor doi directori ai principalelor servicii secrete (SRI/SIE), la propunerea președintelui Klaus Iohannis a reprezentat o dovadă deresponsabilitate din partea parlamentarilor (care au participat la vot)

 

II) Nerealizari

Guvernul Ponta a continuat sa guverneze prin OUG sfidand Parlamentul.

Impredictibilitatea acțiunilor guvernului a afectat economia.

1.In sectorul energetic, un sector vital atât pentru dezvoltare economiei cat si pentru bunăstarea cetățenilor, avem parte de o crasa impredictibilitate legislativă (sectoare intregi, cum este sectorul minier, risca falimentul), Strategia Energetica a Romaniei nu a fost adoptată, companiile de stat sunt nereformate.

2. Din pachetul legislativ privind alegerile generale, lipseste legea votului prin corespondenta, PSD razbunandu-se astfel pe romanii din diasporă.

3. In ceea ce privește absorbția fondurilor europene din exercițiul financiar 2014-2020, din păcate Guvernul nu a reusit pana azi sa atragă nici un euro.

4. In domeniul social, cu toate ca Romania a înregistrat creștere economică:

• Ce ascunde Ponta? Că românii au mai puţini bani în buzunare, deși avem creștere economică!

• Veniturile familiilor au scăzut cu 2,4% în 2014 (de la o medie lunară de 2.559 lei în 2013 la 2.500 de lei în 2014), în condițiile în care economia creștea cu 2,8% (INS).

• Şi cheltuielile au fost mai mici, scăzând de la 2.317 lei lunar în 2013 la 2.269 de lei lunar în 2014.

• Ponta MINTE când  susține că redirecționează creșterea economică în buzunarele românilor. De fapt, românii au mai puțini bani în buzunare, lucru acreditat chiar de INS.

• Adevăratul indicator este venitul  disponibil, adică ce-i rămâne românului în buzunar după ce își plătește  impozitele. Ori statistica demonstrează că românii au din ce în ce mai puțini bani.

Concluzii

1. In plan personal, analizând activitatea mea din Parlament din aceasta sesiune, pot spune ca sunt mulțumit (initiative legislative, intrebari, interpelări, moțiuni), dar am si restante legislative fata de salajeni (legea accizei la palinca, legea arhivelor nationale, legea circulatiei pe drumurile publice)

2. In plan politic PNL in parteneriat cu presedintele Romaniei, dl Klaus Iohannis, au reusit sa se impună in majoritatea situatiilor cheie (codul  fiscal, SNA, directorii SRI/SIE).

Dep. Lucian Bode

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *