Bun exemplu de multiculturalitate în 2008

Proces amanat
O noua amanare a procesului
30 noiembrie 2008
prefect
Mesajul Prefectului Judeţului Sălaj
1 decembrie 2008

Bun exemplu de multiculturalitate în 2008

CSNBColegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei oferă cu orice ocazie un bun exemplu de multiculturalitate.

In afară de datele pur tehnice ale planului de şcolarizare din fiecare an ( care prevede existenţa a 2 clase la secţia maghiară pe fiecare nivel de studiu) şi situaţia din clasele de la secţia română (în care se împacă fără probleme români, maghiari, slovaci, romi), colegiul confirmă respectul pentru celelalte etnii şi prin activităţile pe care le organizează.

Una dintre acestea a fost concursul naţional „DIVERSITATEA- o şansă în plus spre viitor” , organizat la Târgu Mureş în perioada 24-26 octombrie 2008 ,de către MECT, Direcţia generală a învăţământului în limbile minorităţilor şi relaţia cu Parlamentul, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Asociaţia „Divers” şi Centrul Regional P.E.R.

Acest concurs şi-a propus să pomoveze toleranţa etnică, religioasă, lingvistică, să încurajeze descoperirea diversităţii în relaţia dintre popoarele conlocuitoare, să identifice, să prezinte şi să păatreze diversitatea culturală în România.

La categoria de vârstă 14-18 ani , din 20 de judeţe, s-a impus echipa “Bathory” , care câştigase locul I la nivel judeţean, de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu”din Şimleu Silvaniei îndrumată de domnul profesor Bara Balazs şi formată din elevi aparţinând claselor XI A, XI B, XII A : Tarce Vlad, Vodă Adriana, Bihari Zsolt, Soica Paula, Birta Roland. Ei au fost urmaţi pe podium de echipele judeţelor Teleorman şi Botoşani cu care , probabil, se vor întâlni în cadrul galei laureaţilor ce va avea loc în luna decembrie 2008 la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *