Campania de atentionare

Locuri de munca
LOCURILE DE MUNCA VACANTE LA DATA DE 27.03.2009
27 martie 2009
Luna curateniei
Luna curăţeniei generale
30 martie 2009

Campania de atentionare

Greva JaponezaCampania de atenţionare organizată de către ULM împotriva reformelor în sistemul de învăţământ
Uniunea Liceenilor Maghiari din Romania (ULM), organizaţie naţională cu misiunea de apărarea intereselor elevilor, demarează

o campanie de atenţionare cu privire la Ordinul nr. 3410/16.III.2009 la aprobarea planurilor-cadru de învăţământ pentru clasele a IX-a – a XII-a, filierele teoretică şi vocaţională cursuri de zi.

Această propunere prescrie reducerea numărului orelor de dirigenţie, de educaţie fizică şi de limbi străine, care au un rol important în educaţia psihologică şi fizică a elevilor. Orele de dirigenţie au un rol foarte important în formarea de comunitate a membrilor unei clase, esenţială în societatea secolului XXI.

Orele de educaţie fizică şi sport sunt importante pentru sănătatea fizică şi psihică a elevilor, când în ziua de azi luptăm împotriva obezităţii, la nivel naţional.

Reducerea numărului orele mai sus menţionate nu ar fi cel mai adecvat mod de rezolvare a problemelor existente, deoarece consecinţele acestei reforme pot fi hotărâtoare pentru viitorul elevilor.

ULM consideră că nu reducerea numărului orelor ar fi cel mai important lucru de implementat, colateral aceasta având consecinţă şi pierderea unor posturi în sistemul de învăţământ, ci reviziurea şi scăderea materialului didactic, precum şi micşorarea orelor la 40 de minute, ceea ce ar duce la rezolvarea problemei de supraîncărcare a elevilor.

ULM oraganizează o grevă japoneză la nivel naţional şi un marş de protest în Cluj-Napoca. Prin această campanie de atenţionare ULM cere Ministerului Educaţiei regândirea reformelor din educaţie, în aşa fel încât aceste modificări să nu influenţeze negativ dezvoltarea elevilor.

Campania de atenţionare, din judeţul Sălaj, a fost coordonată de Consiliul Elevilor Maghiari din judeţul Sălaj.

În data de 25-26 martie,un număr mai mare de 550 de liceeni din judeţul Sălaj au ţinut grevă japoneză. Acţiunea s-a desfăşurat în patru licee cu secţie maghiară: Colegiul Naţional Silvania din Zalău, Grupul Şcolar „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei, Grupul Şcolar „Cserey-Goga” din Crasna şi Colegiul Naţional „Simion Barnuţiu” din Şimleul Silvaniei.

În această campanie elevii din judeţul Sălaj doresc ca Ministerul Educaţiei să regândească reformele din învăţământ, astfel încât acestea să nu influenţeze negativ dezvoltarea elevilor.

Nici elevii din judeţul Sălaj, nu au aceptat reformele lui Ecterina Andronescu, pentru că fără revizionarea şi scăderea materiei nu rezolvăm supraîncărcarea elevilor.

Mai multe exemple din Uniunea Europeana, cum ar fi Finlanda sau Germania, demonstrează că orele de 40-45 de minute, cu un volum de materia mai mică este eficientă.

La marşul de protest, din Cluj Napoca, din judeţul Sălaj vor reprezenta judeţul mai mulţi de 20 de elevi.

Dacă Ministerul Educaţiei nu va ţine cont de doleanţele noastre nu ne vom da bătuţi. O să ne întâlnim toţi membrii ULM-ului şi o să decidem care vor fi următoarele acţiuni de protest.

Verestói Dóra Imola, Preşedinte CEMJS

Şi

Moni András Lóránd, Preşedinte CEGPB

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *