Consecințele săvârșirii faptelor de corupție în raport de procedura de obținere a permisului de conducere

Angajat de la cadastru infectat cu coronavirus. Institutia s-a inchis
29 octombrie 2020
Vor fi mai multe controale
29 octombrie 2020

Consecințele săvârșirii faptelor de corupție în raport de procedura de obținere a permisului de conducere

În perioada august – octombrie 2020, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sălaj, a desfășurat 18 activități de prevenire anticorupție la care au participat 948 instructori auto și cursanți ai școlilor de șoferi din județul Sălaj.

Activitățile au vizat informarea persoanelor prezente cu privire la competența și atribuțiile Direcției Generale Anticorupție, consecințele săvârșirii faptelor de corupție în raport de procedura de obținere a permisului de conducere, riscurile săvârșirii acestui gen de infracțiuni, precum și modalitățile în care acestea pot fi sesizate. Scopul activității a fost creșterea gradului de educație anticorupție prin stimularea adoptării unei atitudini pro-active de semnalare a eventualelor abateri de la normele legale referitoare la integritate. Astfel, pentru a facilita acest gen de atitudine, participanții au fost încurajați să utilizeze linia telefonică gratuită, Call Center anticorupţie 0800.806.806.

Activitățile derulate sunt prevăzute în Strategia Națională Anticorupție pe perioada 2016-2020 și în Ordinul M.A.I. nr. 72 din 15.05.2017 privind aprobarea Planului de integritate pentru implementarea, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2017-2020, a Strategiei Naționale Anticorupție, obiectivul specific 3.8. „Creșterea integrității,reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție în domeniul regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor”, în cadrul căruia a fost stabilită măsura 3.8.2. „Organizarea de campanii de informare și conștientizare a cursanților cu privire la aspectele de legalitate pe care le presupune instruirea în cadrul școlilor de șoferi, precum și susținerea examenului cu structura permise de conducere.”

Toate activitățile cu scop preventiv s-au realizat în spații deschise, respectându-se regulile de protecție a participanților și de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Reamintim faptul că, la nivelul județului Sălaj, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Sălaj, cu sediul în municipiul Zalău, str. Unirii nr.19, județul Sălaj, telefon/fax 0260611000, e-mail [email protected], date de contact unde cetățenii pot sesiza faptele de corupție săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne.

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE SĂLAJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *