Controale in trafic

Politia Salaj
Accidente peste accidente
20 februarie 2008
Sambata incepe actiunea de colectare a deseurilor electronice
22 februarie 2008

Controale in trafic

Politia SalajÎn cursul zilei de vineri, 22 februarie, începând cu ora 10,00, pe DN 1F, tronsonul Zalău – Cluj Napoca, s-a desfăşurat o acţiune pe

linia respectării regimului legal de viteză la care vor fi angrenate 5 echipaje de poliţie rutieră dotate cu aparate radar pentru măsurarea vitezei de deplasare şi cu aparatură video de înregistrare, aparate care vor supraveghea traficul rutier atât în judeţul Sălaj, cât şi în judeţul Cluj.

          Vor fi desfăşurate acţiuni şi pe linia respectării de către conducătorii de vehicule a reglementărilor legale privind efectuarea manevrei de depăşire.  

          Reamintim şi faptul că, potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), până în data de 24 februarie a.c., zilnic se desfăşoară campania preventivă ce are ca scop conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzută de legislaţia rutieră în vigoare. Mai exact, art. 36 din OUG nr. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, prevede pentru conducătorii de autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate, obligaţia de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice. Pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte cască de protecţie omologată.

          Nerespectarea acestei prevederi legale se sancţionează cu amendă între 100 şi 150 lei iar pentru conducătorii auto aflaţi la volan şi pentru conducătorii motocicletelor sau mopedelor aflaţi la ghidon se aplică şi 2 puncte penalizare (art. 99 alin. 1, pct. 8 – pentru pasageri şi art. 108 alin 1, lit. a, pct. 3 şi art. 99, alin. 2 – pentru conducătorii auto).

          Aşadar, recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, să respecte întocmai regulile de circulaţie şi să nu depăşească limita legală de viteză. Nu vă angajaţi în depăşirea altor vehicule în locuri interzise prin marcaje rutiere sau prin indicatoare de interzicere, în apropierea vârfurilor de rampă, în curbe şi în orice alte locuri unde vizibilitatea este redusă sub 50 m, ori atunci când din sens opus se apropie alte vehicule şi nu dispuneţi de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială.

 

sursa: Politia Salaj 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *