Controale la spalatoriile auto

studenti
Începe cel de-al patrulea ciclu al SCHEMEI TINERILOR PROFESIONIŞTI
9 februarie 2009
tineri
Inscriete si tu in Programul Tinerilor Profesionisti
12 februarie 2009

Controale la spalatoriile auto

Spalatorii autoIn perioada 26.01- 05.02 2009, s-a desfasurat un control tematic privind respectarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la spalatoriile auto.

Cu ocazia controlului au fost verificati un numar de 9 operatori economici de pe raza judetului.
Controlul a scos in evidenta urmatoarele deficiente:

– neafisarea la loc vizibil a preturilor si tarifelor pentru operatiile de spalare si cosmetizare auto (situatie intilnita la 5 operatori economici);

-neafisarea la loc vizibil a codului unic de inregistrare la registrul comertului,din care sa rezulte obiectul pentru care unitatea este autorizata sa functioneze (situatie intilnita la un numar de 4 operatori economici).

Urmare a deficientelor constatate au fost aplicate un numar de 4 avertismente si un numar de 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 13 000 lei.

 

Nu au fost retinute deficiente cu privire la legalitatea functionarii, operatorii economici verificati ,aveau afisat denumirea firmei si orarul de functionare, detineau autorizatii de mediu, contracte de prestari servicii pentru vidanjare si epurare ape uzate, contracte de predare- preluare uleiuri uzate cu firme autorizate si agrementate in domeniu, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *