Cursuri gratuite de Babysitter

Prinsi cu masini neinmatriculate in trafic
14 februarie 2013
Atentie la conducerea fara permis a mopedelor! Vezi aici ce risti
14 februarie 2013

Cursuri gratuite de Babysitter

 

„Lucrurile mari se construiesc de mic”

 

Fundaţia Romanian Angel Appeal si partenrii locali DGASPC Salaj, Primaria Mesesenii De Jos si Primaria Sarmasag invită femeile şomere sau fără ocupaţie, inclusiv eleve, studente sau pensionare, să se înscrie la cursurile de calificare gratuite care se vor organiza în în judeţul Salaj în cadrul Şcolii Bonelor, cel mai amplu program de calificare în ocupaţia de babysitter din România!

 

Cursurile sunt gratuite, acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, iar diplomele sunt recunoscute în toate ţările Uniunii Europene!

Înscrierile se fac în perioada 18 februarie-31 martie 2013.

CRITERIILE DE SELECTIE pentru inscrierea femeilor la cursurile de calificare in ocupatia de baby-sitter (criteriile trebuie indeplinite cumulativ) sunt: Varsta cuprinsa intre 18 si 64 ani; Nu are loc de munca, nu realizeaza venituri dintr-o activitate economica sau sociala, in baza unui contract de munca sau in mod independent (pe cont propriu); Starea de sanatate fizica si psihica o face apta pentru ingrijirea si supravegherea copiilor; Nu a suferit o condamnare pentru care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva; Nu a fost decazuta din drepturile parintesti sau nu i-au fost interzise drepturile parintesti; A absolvit minimum 8 clase; A obtinut aviz favorabil pentru a urma cursurile de baby-sitter in urma evaluarii psihologice.

 

DOCUMENTE NECESARE inscrierii la curs sunt: Formular de inscriere la curs; BI/CI – original si copie; Certificat de casatorie, după caz – original si copie; Act de studii (pentru ultima forma  de invatamant absolvita) – original si copie; Unul din documentele: a) Copie dupa talonul de pensie; b) Adeverinta de somer sau carnet de evidenta a somerului; Adeverinta de la primarie pentru persoanele care beneficiaza de venit minim garantat; d) Adeverinta de la administraţia financiară că nu realizează venituri;e) Adeverinta de elev sau student.

 

Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie cu precizarea „Clinic sanatos; nu se afla in evidenta cu boli psihice sau boli infecto-contagioase in evolutie. Aviz psihologic pentru participarea la cursul de calificare in ocupatia de baby-sitter (evaluarea psihologica se va realiza gratuit, dupa verificarea dosarului cu documentele mentionate mai sus). Candidatele care au primit aviz favorabil in urma evaluarii psihologice gratuite vor fi contactate pentru a completa dosarul cu documente solicitate in unitatile in care se va efectua practica (dupa caz 1cazier judiciar, analize medicale etc.).

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI SALAJ Str.Unirii, nr.20, cod 450059, Zalău, tel/fax-260/615017, email [email protected]

 

Persoanele interesate vor depune dosarele de înscriere la: Zalău: DGASPC Sălaj – str. Unirii, nr. 20, etaj 1. Persoane de contact: Elena Cristescu, Alexandru Bașa, tel: 0260/ 615 017, email: [email protected].

• Sărmășag: Primăria Sărmășag – str. Teilor, nr. 34, Compartiment Asistenţă Socială. Persoane de contact Ancuța Berches, Csilla Kinga Botti, tel: 0260-655500.

 

•Șimleul Silvaniei: Centrul Social Multifuncţional – str. N. Bălcescu nr.19. Persoană de contact: Ștefan Pop, tel: 0746 108 296, 0764 744 590.

 

•Cehu Silvaniei: Centrul Social Multifuncţional, str. Gheorghe Pop de Băseşti, nr. 4. Persoană de contact:Ana Petruț, tel: 0741 593 078.

•Meseșeni: Primăria Meseșenii de jos – str. Principală, nr. 41, etaj 1. Persoană de contact:Filip Lorena, tel: 0744 263 519, 0260 663 365.

 

Cursurile Şcolii Bonelor au la bază cea mai complexă programă de formare, cu 360 de ore depregătire teoretică şi practică. Viitoarele bone calificate vor învăţa despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplinarea pozitivă, gestionarea emoţiilor copiilor, gestionarea situaţiilor de criză, dar şi despre alimentaţia adecvată vârstelor copilului, rolul jocului în dezvoltarea acestuia şi, foarte

important pentru o bonă profesionistă, tehnici de acordare a primului-ajutor.

 

Şcoala Bonelor a fost înfiinţată în cadrul programului cu finanţare europeană „Femei pentru femei –Program naţional de calificare şi acreditare a femeilor în ocupaţia de baby-sitter”, cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 – „Investeşte în oameni!”. Proiectul a fost realizat pentru a veni atât în sprijinul femeilor şomere sau fără ocupaţie, cât şi în sprijinul femeilor/familiilor care au copii şi care, din cauza numărului insuficient de locuri în creşe şi grădiniţe, sunt nevoite să apeleze la bone fără calificare.

 

Proiectul “Femei pentru femei” urmăreşte standardizarea modelului de formare profesională în vederea constituirii unei reţele naţionale de bone acreditate şi calificate să ofere servicii alternative sau complementare de îngrijire a copiilor pe timpul zilei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *