Denisa Ligia Matei, „Ministru pentru o zi”

LOCURILE DE MUNCA VACANTE
11 septembrie 2014
CARTIERUL PACII S-A TRANSFORMAT IN CARTIERUL
11 septembrie 2014

Denisa Ligia Matei, „Ministru pentru o zi”

Rezultatele concursului MINISTRU PENTRU O ZI

 

Consiliul Naţional al Elevilor, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Apărării Naționale și Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de afaceri și Turism organizează, în data de 16 septembrie, proiectul „Ministru pentru o zi”.

Scopul proiectului constă, pe de o parte, în conştientizarea responsabilităţilor unui lider cu atribuţii la nivel naţional, cât și înlăturarea barierelor de comunicare dintre elevi şi mediul decizional. Odată cu acest proiect, Consiliul Elevilor îşi consolidează poziţia de for consultativ în cadrul sistemului educaţional.

La proiectul „Ministru pentru o zi” au putut lua parte elevi din întreaga ţară care şi-au dorit să contribuie la îmbunătăţirea politicilor educaţionale şi de tineret.

 

Denisa Ligia MATEI, elevă la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău este una dintre cei patru miniştri pentru o zi. În urma depunerii

aplicaţiilor pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor Wedu.ro şi jurizării de către o comisie mixtă formată din doi reprezentanţi CNE, doi reprezentanţi ai ministerelor şi un consultant extern, Denisa a ocupat postul de ministru pentru o zi al Ministerului Tineretului şi Sportului.

 

Dacă în luna martie a acestui an ne-am mândrit pentru reuşita câştigării mandatului de redactor al Biroului de Presă al Consiliului

Naţional al Elevilor, fiind prima sălăjeancă cu funcţie la nivel naţional, acum Denisa va petrece o zi la MTS.

Cei care au dorit să implementeze idei la care până acum răspundeau cu „ce s-ar întâmpla dacă…” și-au putut depune aplicațiile până la data de 31 august pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro.

Astfel, participanții au descris pe scurt două dintre cele mai importante proiecte inițiate și cum au contribuit ele la dezvoltarea tinerilor și ce impact au avut ele asupra grupului țintă.

Ca să participe la acest proiect, a fost necesar ca viitorii miniștri să-și prezinte două competențe care îi recomandă, dar și contextul în care le-au pus în practică.

De asemenea, acestea trebuiau să fie însoțite de motivul pentru care își doresc să fie în postura unui ministru pentru o zi, precum și de o ministrategie pentru dezvoltarea ministerului vizat și a domeniului său de activitate din perspectiva unui ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *