DEZBATEREA MASTER PLANULUI PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE DEŞEURI

Finante
Indrumarea si asistenta contribuabililor in domeniul fiscal
28 noiembrie 2008
Proces amanat
O noua amanare a procesului
30 noiembrie 2008

DEZBATEREA MASTER PLANULUI PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE DEŞEURI

ConsiliulLuni, 24 noiembrie 2008, Consiliul Judeţean Sălaj a organizat
dezbaterea Master Planului pregătit în cadrul maturizării tehnice a proiectului ,,Managementul integrat al deşeurilor în judeţul Sălaj” cu principalii actori implicaţi.

Au participat: Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Andrei-Barbu Todea, prefectul judeţului Sălaj, Cristian Ionescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Vegh Alexandru, subprefect, Cosmin Vlaicu, secretarul judeţului Sălaj, primari, instituţii deconcentrate cu atribuţii în domeniul deşeurilor.

Reprezentanţii grupului de firme Kocks-Enviroplan, Romair Consulting şi EPEM au prezentat sumarul executiv al documentului care, din punct de vedere al legislaţiei româneşti, este o documentaţie tehnică la nivel de studiu de prefezabilitate.

Problemele mai importante dezbătute au fost:

* Integrarea proiectelor pregătitoare de deşeuri din microregiunile Valea Crasnei şi Valea Barcăului, finanţate în cadrul Programului PHARE, în viitoarea operare a sistemului integrat de deşeuri în judeţul Sălaj.
* Înlocuirea amplasamentului staţiei de transfer Nuşfalău cu Crasna.
* Analiza listei de investiţii pentru perioada 2007-2013, conform activităţilor prevăzute în Programul Operaţional Sectorial Mediu.
* Conformarea actualelor depozite de deşeuri din urban şi zonele rurale, în concordanţă cu angajamentele asumate de România în Cap.22.Mediu.
* Paşii de urmat şi graficul de activităţi al grupului de consultanţă în perioada următoare, pentru urgentarea finalizării aplicaţiei.

Reprezentanţii grupului de firme de consultanţă au expus angajamentul lor de a preda Studiul de fezabilitate şi celelalte documente necesare în luna martie 2009, urmând ca în cursul lunii aprilie 2009 să fie înaintată aplicaţia de finanţare la Bruxelles, cu menţiunea că Sălajul va fi (alături de Caraş-Severin) primul din seria judeţelor care sunt cuprinse în programul de asistenţă tehnică ISPA nr. 2005/RO/16/P/PA 001-05.

Din punct de vedere instituţional, accesarea finanţării presupune asocierea tuturor autorităţilor locale din judeţ într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, având ca lider de proiect Consiliul Judeţean Sălaj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a precizat faptul că această procedură instituţională presupune implicarea responsabilă şi cooperantă a celor 62 de autorităţi locale într-un efort deloc simplu de coordonare a tuturor activităţilor legate de proiect, de implementarea şi apoi operarea eficientă a întregului sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *