EMIL VA FACE 8 LUNI DE INCHISOARE

IMPORTANT! ABSOLVENTII SUNT ASTEPTATI LA AJOFM SĂLAJ
29 iunie 2016
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016 – Proba scrisă la Matematică
29 iunie 2016

EMIL VA FACE 8 LUNI DE INCHISOARE

ACORD DE RECUNOAŞTERE A VINOVĂŢIEI

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei au încheiat în perioada susmenţionată, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat într-un dosar penal, după cum urmează:

1. Dosar nr. 312/P/2016 privind pe inculpatul GHEORGHE EMIL care la data de 10.06.2016 a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei  prin care s-a stabilit o pedeapsă cu închisoarea de 8 luni , cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art.  336 alin. 1  Cod pen.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că:

În data de 18.03.2016, în jurul orelor 04:45, inculpatul Gheorghe Emil, a condus pe DJ 108 G pe raza comunei Cizer, judeţul Sălaj, autoutilitara marca „MAN” cu nr. de înmatriculare B-828-FRJ, din direcţia Cizer spre Vânători, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Inculpatul a fost oprit în trafic de către organele de poliţie.

Cu această ocazie, inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,47 mg./l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost condus la Centrul de Permanenţă Crasna,în vederea recoltării probelor biologice, unde i s-au recoltat două probe de sânge.

Din buletinul de analiză toxicologică nr. 353/IX/a/175,176 din 22.03.2016 emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Sălaj, rezultă că inculpatul avea în sânge, la momentul recoltării, o valoare de 0,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă – ora 05:55 şi 0,75 g/l alcool pur în sânge la cea de a doua probă – ora 06:55.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis spre competentă soluţionare, la Judecătoria Şimleu Silvaniei.

 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Purtător de cuvânt

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *