HOȚI DE LEMNE PRINȘI DE POLIȚIȘTI

ATENȚIE! POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ
7 decembrie 2022
„Prin munți cu SAMUS 2000” – 6 decembrie 2022 la API Zalau
7 decembrie 2022

HOȚI DE LEMNE PRINȘI DE POLIȚIȘTI

Vineri, 2 decembrie a.c., la ora 13.00, polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Nușfalău au fost sesizați de către personalul de la un canton silvic că, la 30 noiembrie a.c., un bărbat de 56 de ani, din Plopiș a tăiat și ulterior a sustras fără drept, din Pădurea Făget, din comuna Plopiș, județul Sălaj, 3 arbori din specia fag, nemarcaţi.

Materialul lemnos rezultat, în valoare de 103 lei, a fost sustras de la faţa locului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Tăiere ilegală de arbori” și ,,Furt de arbori”.

Duminică, 4 decembrie a.c., la ora 13.25, în localitatea Boghiș, polițiștii Secţiei nr.7 Poliţie Rurală Nușfalău au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani și un tânăr de 20 de ani, ambii din Boghiș, în timp ce transportau cu două căruțe 2 metri cubi de lemne de foc, de esență gorun, fasonat la 3,5 m, fără documente legale de proveniență.

Material lemnos fără documente legale, în valoare totală de 330 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat la Ocolul Silvic Stejarul Zalău, iar cei în cauză au fost sancționați contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

Vineri, 2 decembrie a.c., la ora 19.30, în localitatea Tosa, polițiștii Secției nr.6 Poliție Rurală Crasna au depistat în trafic un localnic de 36 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de lemne de foc, fără documente legale de proveniență și transport.

Cantitatea de 3 de metri cubi de lemne de foc, fără documente de proveniență, în valoare de 490 de lei pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență, a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.– Inspector principal de poliție Ioana Lavinia LASCĂU purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *