Impozite si taxe locale la fel ca in 2008

derdelus
Derdelus intre blocuri
19 ianuarie 2009
Armata romana
Cariera militara
21 ianuarie 2009

Impozite si taxe locale la fel ca in 2008

PrimariaPrin Hotărârea de Consiliu Local, 142/iunie 2008, s-a stabilit că impozitele datorate către bugetul local, rămân la valoarea pe care au avut-o în 2008.
„Anul 2009 se anunţă ca fiind un an dificil pentru firme, pentru persoane fizice, însă, prin hotărârile care aprobă impozitele şi taxele locale, cuantumul acestora a fost menţinut la nivelul celor din 2008. Bonificaţia pe care autorităţile locale o acordă persoanelor fizice şi juridice, pentru plata cu anticipaţie, până în 31 martie, a impozitului pe teren, clădiri şi mijloace de transport este de 10%”, informează Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

În baza Hotărârii de Consiliu Local, se acordă facilităţi persoanelor ale căror venituri lunare sînt mai mici decât salariul minim pe economie, ori constau în exclusivitate din ajutor de şomaj şi/sau pensie de asistenţă socială. În vederea acordării acestor înlesniri se va efectua o anchetă socială de către reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială, Comunitară.

Conform prevederilor Codului Fiscal, cele două termene de achitare a impozitelor şi taxelor locale sînt 31 martie şi 30 septembrie (dată după care se percep penalităţi).

Din 12 ianuarie, datoriile către bugetul local pot fi achitate la ghişeele Serviciului de Impozite şi Taxe Locale, care funcţionază după următorul program: luni, miercuri, joi, vineri de la 7 – 15.30, şi marţi de la 7 la 18.30. În fiecare ultimă zi lucrătoare din lună, ghişeele au program de încasări până la ora 11.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *