INCONSTIENTA: MERITA SA MORI PENTRU ASTA?

Protest in Zalau ziua 3
3 februarie 2017
PROTEST: ” NU LEGALIZAM HOTIA”
4 februarie 2017

INCONSTIENTA: MERITA SA MORI PENTRU ASTA?

Un cetatean a surprins cu telefonul mobil pe strada Dumbrava, din municipiul Zalau, la un bloc care se afla in reabilitare un

muncitor care lucra la inaltime fara sa fie asigurat, lucru care i-a pus in pericol viata. Acesta a ramas surprins cum se poate lucra asa dupa ce s-au dat atat de multe amenzi pentru nerespectarea normelor de protectie a muncii. Telespectatorul ne-a declarat ca asa se intampla in fiecare zi si ca muncitorul a procedat la fel si in a doua zi de munca.

 

Dotarea cu echipament individual de protectie in conformitate cu conditiile concrete ale locului de munca, astfel sa fie asigurata securitatea executantului.

2.3. Dotarea cu echipamente individuale de protectie (EIP)

 

Art. 15. – Toti cei care lucreaza in conditiile lucrului la inaltime, indiferent de domeniul de activitate, vor purta echipament individual de protectie, specific eliminarii pericolului caderii in gol.

Art. 16. – Componenta echipamentului individual de protectie pentru lucrul la inaltime se va stabili si se va acorda in functie de domeniul de activitate, complexitatea tehnologiei aplicate, specificul conditiilor de munca si de recomandarile „Normativului-cadru de acordarea echipamentului de protectie si a echipamentului de lucru”, elaborat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Art. 17. – Este interzisa utilizarea echipamentelor individuale de protectie care nu sunt realizate si certificate in conformitate cu standardele si normativele de echipamente de protectie in vigoare.

Art. 18. – Echipamentul individual de protectie specific eliminarii pericolului caderii in gol trebuie suplimentat, de la caz la caz, cu echipament individual de protectie pentru combaterea riscurilor de accidentare si imbolnaviri profesionale, specific activitatilor desfasurate la inaltime.

Art. 19. – Pentru lucrul la inaltime mica, echipamentul individual de protectie trebuie acordat in functie de gradul de periculozitate al activitatii depuse si de conditiile concrete de munca, respectandu-se art.16 si art.17.

Art. 20. – Persoana juridica ce acorda echipament de protectie este obligata sa-l intretina in perfecte conditii de utilizare, prin pastrare, curatare si reparare corespunzatoare.

Art. 21. – Lucratorii sunt obligati sa foloseasca echipamentul individual de protectie a muncii pe timpul lucrului precum si la accesul la si de la locul de munca si sa-l pastreze in conditii bune de utilizare.

Mulțumim telespectatorilor care au trimis imaginile la redacție

Dacă ați fost martorul unui eveniment, puteți trimite imaginile pe adresa https://www.facebook.com/ztv.ro/, sau e-mail: [email protected] iar la 3 filmări veți primi un CADOU personalizat ZTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *