Greva Silcotub
Prefect mediator
15 mai 2008
Cod Galben
COD GALBEN
20 mai 2008

Politia SalajAccident grav în Şimleu Silvaniei …

Un zălăuan a furat relee de semnalizare feroviară … 

Accident grav în Şimleu Silvaniei

În data de 15.05.2008, ora 20,15, pe Aleea Brădet din Şimleu Silvaniei. jud. Sălaj, B. Ionel, de 40 ani, în timp ce a manevrat în spate pentru a ieşi din parcare cu un autoturism marca Seat, a acroşat o femei de 80 ani, care se afla pe partea carosabilă. În urma impactului, femeia a fost rănită grav.

 

Un zălăuan a furat relee de semnalizare feroviară

În perioada 31 ianuarie – 3 februarie a.c., au fost furate mai multe relee de semnalizare feroviară situate între staţia CF Zalău şi halta CF Mirşid.

Poliţiştii de la Biroul Transporturi Feroviare Zalău au fost sesizaţi, în 31 ianuarie, 2 şi 3 februarie, de către impiegaţii de mişcare din Staţia CF Zalău, care reclamau, faptul că instalaţiile de semnalizare feroviare dintre cele două staţii nu funcţionează.

La faţa locului, poliţiştii au constatat, de fiecare dată, că dulapurile „bloc lumini automate” au fost forţate, din acestea fiind furate 27 relee de semnalizare feroviară care conţin componente din cupru, iar circuitele cu conţinut de cupru din dulapul „de mufare” au fost secţionate şi sustrase.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că dulapurile distruse erau amplasate la distanţe cuprinse între 5 şi 7 metri de axul căii ferate, locuri care, în conformitate cu prevederile Legii nr. 289/2005, se află în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare publice.

Mai mult, s-a mai constatat că, prin distrugerea instalaţiei de semnalizare „bloc lumini automate”, care face parte din instalaţiile de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar, s-a pus în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată.

Prejudiciul total cauzat prin aceste acţiuni se ridică la aproximativ 24.000 lei.

Poliţiştii l-au identificat, câteva zile mai târziu de la sesizare, pe suspectul de comiterea acestor infracţiuni, un tânăr de 21 ani din Zalău, care a recunoscut faptele şi le-a povestit poliţiştilor că, în perioada amintită, se deplasa ziua cu o căruţă din Ortelec spre groapa de gunoi a municipiului Zalău, pentru a căuta fier vechi, pe un drum care intersecta calea ferată, iar în zona în care a comis faptele a sesizat existenţa dulapurilor pe care ulterior le-a distrus.

E. Levente va răspunde în faţa legii pentru un concurs de infracţiuni: furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă, pătrundere fără drept în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare, fapte pedepsite cu închisoare între 3 şi 15 ani.

Tincuţa DUMUŢA – purtător de cuvânt 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *