Teren de Joaca
Teren de joaca
15 mai 2008
Politia Salaj
INFO POLITIA
16 mai 2008

Prefect mediator

Greva SilcotubÎn virtutea prerogativelor legale ale Instituţiei Prefectului, Andrei Todea – prefectul Judeţului Sălaj

a invitat in data de 14 mai 2008, la o şedinţă a Comitetului de Dialog Social pe reprezentanţii Consiliului de conducere al Sindicatului „Metalurgistul” şi ai patronatului de la SC Tenaris Silcotub SA Zalău.

În deschiderea întâlnirii, prefectul Todea a dorit să sublinieze faptul că, având în vedere atribuţiile legale care îi revin, a iniţiat o astfel de întâlnre în calitate de mediator, oferind celor două părţi posibilitatea de a-şi prezenta opiniile şi de a discuta eventualele posibilităţi de stingere a conflictului de muncă.  

În urma negocierii dintre cele două părţi, patronatul SC TenarisSilcotub SA Zalău, a înaintat către reprezentanţii Sindicatului „Metalurgistul” o nouă ofertă, urmând ca aceştia să o comunice membrilor de sindicat şi, ulterior, să transmită patronatului dacă acceptă sau nu noua propunere avansată astăzi.

În finalul întâlnirii, prefectul Andrei Todea a dorit să sublinieze faptul că, în calitate de mediator al întâlnirii care a vut loc astăzi, speră că se va ajunge la o înţelegere amiabilă între patronat şi sindicat, astfel încât să nu fie declanşată greva şi a mulţumit părţilor implicate pentru deschiderea şi disponibilitatea la dialog de care au dat dovadă.

La şedinţa Comisiei de Dialog Social convocată astăzi, înafară de prefectul Andrei Todea au mai fost prezenţi din partea patronatului SC TenarisSilcotub SA vicepreşedintele Consiliului de Administraţie, Paulo Bassetti şi directorul Departamentului resurse umane, Mircea Elciu, precum şi preşedintele sindicatului, Alexandru Rus şi membri ai Consiliului de conducere al Sindicatului „Metalurgistul”.

 

Cristina Ghiorghiu, purtator de cuvant 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *