Instructaj al primarilor

Consul
Vizita consului ungar la prefectura
30 martie 2009
Munitie
Muniţie neexplodată la Someş Odorhei
30 martie 2009

Instructaj al primarilor

PrefecturaConducerea Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj a avut azi o întâlnire cu parlamentarii din Sălaj şi reprezentanţii Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Sălaj, Casa Judeţeană de Pensii Sălaj, Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie Sălaj, întâlnire organizată de Asociaţia Primarilor de Comune.

Cu această ocazie a avut loc şi un instructaj al primarilor cu privire la alegerile europarlamentare, precum şi un instructaj privind complatarea de către primării a situaţiilor privind proiectele derulate prin fonduri structurale care are ca termen limita data de 2 aprilie.

Subiectele abordate le-au constituit amendamentele formulate de serviciile publice deconcentrate la legislaţia specifică fiecărei instituţii precum şi demersurile iniţiate de Instituţia Prefectului pe tema preluării arhivei de la societăţile lichidate. În judeţul Sălaj au existat 48 de societăţi comerciale cu capital de stat care au fost lichidate.

Propuneri pentru deblocarea situaţiei ar fi promovarea unui nou proiect legislative cu privire la reconsiderarea termenelor până la care foştii salariaţi pot depune documentele doveditoare pentru calcularea pensiilor, suplimentarea numarului de personal la Direcţia Judeţeană a Arhivelor sau modificarea cadrului legislative astfel încât sa fie posibilă înfiinţarea depozitelor de documente în regim privat.

În concluzie, parlamentarii vor susţine proiectul de lege aflat în dezbatere la Comisia de Cultură, Arte şi Mijloace de Informare în Masă a Camerei Deputaţilor.

Miercuri va avea loc o întâlnire între conducerea instituţiei prefectului şi reprezentanţii Arhivelor Naţionale, Casa Judeţeană de Pensii şi Direcţia de Muncă pentru a se găsi o soluţie până la aprobarea proiectului de lege.

PREFECT,

Ionel CIUNT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *