Muniţie neexplodată la Someş Odorhei

prefectura
Instructaj al primarilor
30 martie 2009
buldozer
Salajeni prinsi de poliţişti şi cercetaţi pentru că au sustras combustibil dintr-un buldozer
30 martie 2009

Muniţie neexplodată la Someş Odorhei

Munitie Detaşamentul de pompieri Zalău, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în data de 26.03.2009 cu mijloace specifice în localitatea Someş Odorhei, pentru

asanarea de muniţie neexplodată. Astfel, după cercetarea locului şi localizarea ei, echipa pirotehmică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judetului Sălaj condusă de Lt. Col. Ghile Gavrilă şi Lt. Col. Moigradan Vasile au identificat muniţia ca fiind o bombă aruncător de calibrul 82 mm rămasă neexplodată din perioada celui de-al doilea război mondial. Aceasta a fost ridicată, transportată si depozitată în condiţii de siguranţă. Muniţia au fost descoperită de către o echipă de muncitori ce executau lucrări de drenaj pe un teren viran din localitate.
Recomandăm cetăţenilor , ca la găsirea unor elemente de muniţie neexplodate să anunţe cel mai apropiat organ de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj la nr. de telefon 112, fără a le atinge şi schimba poziţia acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *