Interventii ISU Salaj

Stampila de vot
S-a furat stampila de vot
1 iunie 2008
Jandarmeria
Ajutor umanitar din partea jandarmilor salajeni
4 iunie 2008

Interventii ISU Salaj

ISU SalajDetaşamentul de pompieri Zalău, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, a intervenit în data de 30.05.2008 în jurul orelor 04:35 cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge incendiul izbugnit pe proprietatea lui S. Ştefan din comuna Şamşud, jud. Sălaj.

     Cauza probabilă de incendiu a fost amplasarea necorespunzătore a coşului de evacuare a fumului neizolat termic a sobei de bucătărie. A ars astfel acoperişul din lemn al casei pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.

     Intervenţia pompierilor militari a dus la salvarea de bunuri în valoare de peste 20.000 RON.

      Detaşamentul de pompieri Zalău, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, a intervenit în data de 01.06.2008 în jurul orelor 16.15 cu mijloace specifice în satul Aghireş, pentru asanarea de muniţie neexplodată.

     Astfel după cercetarea locului şi localizarea obuzelor, pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, au identificat muniţiile ca fiind 2 obuze neexplodate de calibrul 85mm, respectiv 57mm. Acestea au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă.

     Pe această cale recomandăm încă o dată cetăţenilor, ca la găsirea unor elemente de muniţie neexplodate să anunţe cel mai apropiat organ de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porilissum al judeţului Sălaj la nr. De telefon 112, fără a le atinge sau schimba poziţia acestora.

     Stadionul municipal Zalău, a fost vineri, 30 mai 2008, gazda concursului cu cercurile tehnico-aplicative de elevi Prietenii Pompierilor organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj la care au participat 10 echipaje de la mai multe instituţii de învăţământ. Obiectivul principal al concursului a fost modelarea unui carcater educativ, tehnico-aplicativ pe linia apărării împotriva incendiilor.

     Echipajele au avut de înfruntat 1 probă teoretică (chestionar cu 10 întrebări) şi 2 probe practice (ştafetă 400 de metri cu obstacole şi alergare de îndemînre pe pistă peste obstacole). Pe primele locuri s-au clasat Şcoala Gimnazială Gheorghe Lazăr din Zalău, locul I, Scoala Gimnazială Mihai Eminescu din Zalău, locul II, şi Grupul Şcolar Lucian Blaga din Jibou.

     Cele mai bune echipaje au primit premii în bani şi diplome.

                                                       Slt. Jacodi Lucian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *