Jandarmii au aplicat 71 de sancțiuni în minivacanța de 1 iunie și Rusalii

Șofer de 29 de ani prins băut la volan
8 iunie 2023
Festivitatea de sfarsit de an scolar la Gheorghe Lazăr Zalau
8 iunie 2023

Jandarmii au aplicat 71 de sancțiuni în minivacanța de 1 iunie și Rusalii

În perioada 1 – 5 iunie a.c., jandarmii sălăjeni au fost la datorie, alături de partenerii instituționali, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța prilejuită de 1 iunie și Rusalii.

Misiunile jandarmilor au avut în vedere protecția participanților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică la evenimentele care au avut loc în spațiul public.

În perioada de referință au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 21.100 lei, pentru fapte precum: apelarea, în mod repetat, la mila publicului, pescuitul în perioada de prohibiție, proferarea de injurii și expresii jignitoare, provocarea ori participarea efectivă la scandal, încălcarea prevederilor legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi etc.

Totodată, au fost constatate două fapte de natură penală, jandarmii întocmind acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt de arbori” și „lovire sau alte violențe”.

În perioada următoare, jandarmii sălăjeni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmerie sau poliție, ori să apeleze numărul unic de urgență „112”.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *