Șofer de 29 de ani prins băut la volan

Nicolae Ciuca: Guvernul va aproba majorarea salariilor din Educație!
7 iunie 2023
Jandarmii au aplicat 71 de sancțiuni în minivacanța de 1 iunie și Rusalii
8 iunie 2023

Șofer de 29 de ani prins băut la volan

Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Miercuri, 7 iunie a.c., la ora 00.02, pe strada Simiona Bărnuțiu din municipiul Zalău, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat și oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 29 de ani, din Zalău.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii sălăjeni au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

*

A T E N Ț I E !

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

D R U M  B U N !

Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *