Jandarmii sălăjeni vor asigura măsurile de ordine publică

Sojka Attila
Încep lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare
3 martie 2009
Tineri
Care este viitorul tinerilor în Europa
4 martie 2009

Jandarmii sălăjeni vor asigura măsurile de ordine publică

jandarmeria Jandarmii sălăjeni vor asigura măsurile de ordine publică la meciurile din Liga a III-a de fotbal în conformitatea cu Legea 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj va asigura măsurile de ordine publică pentru competiţiile din Liga a III-a de fotbal, atât pentru meciurile echipei F.C. Zalău, cât şi pentru cele ale echipei F.C. Silvania, ce se vor desfăşura pe Stadionul Municipal din Zalău respectiv Stadionul Măgura din Simleu Silvaniei.

Aceste măsuri se vor lua în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv Legea 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive.

Astfel, echipaje de jandarmi vor fi prezente şi vor asigura ordinea publică în zona imediată şi apropiată a stadioanelor.

Jandarmii vor interveni în interiorul stadioanelor doar pentru restabilirea ordinii publice atunci atunci când se constatã cã, în urma producerii unor acte de violenţã, este pusã în pericol viaţa sau integritatea corporalã a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţã sau a celorlalţi participanţi.

Reamintim faptul că, sãvârşirea de cãtre spectatori sau de cãtre oficiali, în incinta bazei sau a arenei sportive, a faptelor ce constituie contravenţii, dacã nu s-au produs vãtãmãri ale integritãţii corporale sau ale sãnãtãţii ori pagube materiale, se sancţioneazã, în funcţie de gravitatea faptei, cu amendã de la 80 la 3.000 lei sau prestarea a 50 – 300 ore de activitãţi în folosul comunitãţii, precum şi cu sancţiunea contravenţionalã complementarã de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au sãvârşit fapta pe o perioadã de 6 luni până la 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *