Localitati afectate de rafale de vant

A fost numit vicar administrativ de Prea Sfintia Sa Dr. Petroniu Florea
22 august 2008
Permise
Autorizatiile provizorii vor fi eliberate pentru 90 de zile, succesiv
24 august 2008

Localitati afectate de rafale de vant

Rafale de vantConform primelor estimări, au fost înregistrate obiective afectate în 42 de localităţi din 8 unităţi administrative teritoriale. 

Prefectul Andrei Todea s-a deplasat în dimineaţa zilei de 24 august 2008, în localităţile afectate de fenomenele meteorologice înregistrate în cursul nopţii de 23 – 24 august 2008 – precipitaţii însoţite de intensificări importante ale vântului – la nivelul judeţului Sălaj.

Prefectul Todea a verificat personal care este situaţia în zonele afectate de ploile şi vijeliile înregistrate, atât în ceea ce priveşte pagubele înregistrate, cât şi a modului în care – acolo unde a fost necesar – autorităţile au intervenit pentru a limita efectele vijeşliei şi a ploilor înregistrate.

 Astfel, în localitatea Moiad – din comuna Sărmăşag – a fost grav afectat Căminul Cultural, iar la aproximativ 15 case vijelia a aruncat integral sau parţial ţiglele de pe acoperişuri. În comunele Nuşfalău şi Sîg a fost afectată o linie electrică cu 41 de posturi de transformare, iar în zona Ileanda  – Dej (comunele Ileanda, Rus, Zalha, Gâlgău, Poiana Blenchii), datorită rafalelor de vânt, a fost avariată parţial linia electrică cu 41 de posturi de transformare.  

Prefectul Todea a solicitat intervenţia rapidă a echipelor SC Electrica pentru remedierea liniilor afectate, astfel încât, la ora 10.30 au fost remediate avariile din zona Ileanda – Dej, iar până la orele prânzului a fost reluată alimentarea cu energie electrică a localităţilor din comunele Nuşfalău şi Sîg.

De asemenea, prefectul a stabilit ca, o comisie mixtă formată din specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului Judeţeana în Construcţii Sălaj se va deplasa mâine dimineaţă în localitatea Moiad pentru a evalua exact câte case şi obiective sociale sunt afectate şi care este valoarea pagubelor înregistrate.  

 

Purtator de cuvant, Cristina Ghiorghiu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *