Localurile cu pacanele verificate de procurori

Mirel Talos: Participarea nejustificata a UDMR la guvernare
29 octombrie 2015
Dan Radu barbatul cu influenta asupra functionarilor arestat preventiv
29 octombrie 2015

Localurile cu pacanele verificate de procurori

Procurorii DIICOT au verificat localurile publice si salile de jocuri de noroc din municipiul Zalau. Actiunea a fost demarata

inca de la primele ore ale diminetii si inca nu s-a finalizat. Pe surse se pare ca toate localurile ce au pacanele au fost vizate, astfel ca pe parcursul perchezitiei acestea au fost inchise.

 

162 de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 52 de percheziţii în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani./ Vor fi puse în executare 46 de mandate de aducere.

La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi efectuează 52 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti.

Sunt percheziţionate atât locuinţele unor persoane bănuite  de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

De asemenea, poliţiştii urmează să pună în aplicare 46 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea, la care participă 162 de poliţişti, este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale reciclabile, piese auto şi accesorii, precum şi servicii transport-manipulare), în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 6 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani.

Aceştia ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care ar fi  fost disimulată provenienţa banilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *