Masuri impotriva pestei porcine africane in Salaj

Peste 200 de infracțiuni de conducere fără permis constatate de polițiști
15 ianuarie 2020
Odihneste-te in pace Gabriel Feier
16 ianuarie 2020

Masuri impotriva pestei porcine africane in Salaj

În cursul zilei de astăzi, miercuri, 15.01.2020, sub conducerea Prefectului județului Sălaj- domnul Țurcaș Marcel Virgil, s-a întrunit

în ședintă extraordinară Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj, ca urmare a confirmării de către IDSA Bucureșți a mai multor focare de PPA, în Fondul de vânătoare F31 Lapiș. În acest sens, a fost aprobat un plan de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane la mistreț, la nivelul Fondurilor de vânătoare din judetul Sălaj.

S-a stabilit zona infectată în conformitate cu Art 16. din Directiva CE 60/2002 și Ord. ANSVSA 185/2018 (8 km de la locul în care s-au găsit mistreții pozitivi) pe următoarele fonduri de vânătoare: Carastelec, Măgura, Lapiș, Chieșd, Panic, Plopiș, Huseni și Șamșud, cu localitățile aferente. S-a stabilit și zona de control temporar, pe Fondurile de Vânătoare (parțial): Huseni, Panic, Zalău, Cehu Silvaniei, Crasna, Chieșd, Șamșud și Tusa .

Tot în cadrul acestei ședințe s-au făcut unele precizări, cu referire la Legea Nr. 242 din 20 decembrie 2019, privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016, privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman (ecarisarea teritoriului). De asemenea, s-a prezentat o informare privind focarul de gripă aviară din județul Maramureș și s-au discutat unele măsuri preventive.

Măsuri întreprinse la nivelul județului Sălaj:

D.S.V.S.A. a relizat controale la depozitele de produse alimentare pe raza județului Sălaj, spre a depista comercializarea produselor provenite din focar, atât cel din județul Maramureș, cât și a produselor provenite din Polonia sau Ungaria, unde în prezent se află focare de gripă aviară în evoluție. În urma verificărilor, s-a concluzionat faptul că nu au fost identificate produse provenite din aceste focare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *