Materii optionale de protectie a consumatorilor in scoli

Jandarmeria Salaj
Siguranta in scoli
16 septembrie 2008
campania de informare
Cetatenia europeana. Nu doar cuvinte, ci drepturi concrete
17 septembrie 2008

Materii optionale de protectie a consumatorilor in scoli

opc Incepând cu acest an şcolar, elevii vor putea opta pentru Educaţia pentru sănătate şi Stil de viaţă, materii opţionale care conţin elemente de protecţie a consumatorilor.

De asemenea, s-a recomandat profesorilor ca la orele de dirigenţie să predea noţiuni de protecţie a consumatorilor, avându-i invitaţi pe inspectorii oficiilor judeţene pentru protectia consumatorilor.

   Dorim să facem cunoscut faptul că acest parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului este parte integrantă a proiectului mai amplu, ANPC Junior, proiect care presupune educarea tânărului consumator. Motivele pentru care elevii trebuie educati in aceasta directie sunt acelea ca este absolut necesar sa stie cum sa cumpere un produs si cum sa se fereasca de practici comerciale incorecte.

      Pentru popularizarea acestui proiect vom organiza în primele zile ale anului şcolar 2008 – 2009 vizite informative în şcoli. Vizitele vor avea dublu rol: aducerea la cunoştinţa elevilor că pot opta pentru noile materii şi mediatizarea proiectului ANPC Junior.
 

                        OJPC Salaj-Inspector Sef Adj.,

                                          Dorina Rednic

IRPC Cluj-Inspector Sef- Cristian Nicula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *