Mesesul paralizat de zapada

Apel de urgenta
Stop apelurilor false
12 februarie 2009
Autoutilitara
Sanctiuni contraventionale de 3000 lei
13 februarie 2009

Mesesul paralizat de zapada

ZapadaAseara orasul Zalau, a fost luat prin surprindere de ninsoarea abundenta care a cazut timp de mai multe ore. Drumul Europen E 81cel care face legatura intre Zalau si Cluj a fost paralizat de zapada. Zeci de tiruri au stationat mai bine de 2 ore, pentru ca nu s-au incumetat sa urce Mesesul.

 

Cu toate ca masinile sunt corespunzator echipate cu roti de iarna si chiar cu lanturi soferi sustin ca nu pot inainta pentru ca cineva de la dezapezire a uitat sa curete drumul. Circulatia pe Meses a fost blocata, conducatorii auto neputand inainta decat cu 10 km pe ora. O parte din ei au renuntat si au tras masinile pe dreapta in asteptarea masinilor de dezapezire. Sa circulat doar pe o singura banda de mers la coborare cu viteza foarte mica, datorita si vizibilitatii reduse. Iata cateva din declaratiile celor care au ramas in mormanul de zapada:

Sofer: Stationez de 15 minute dar nu am vazut nici o masina care sa vina sa curete drumul. Se pare ca zapada i-a luat prin surprindere.
Am roti de iarna dar nu pot urca, va trebui sa ma intorc din drum.

Sofer: Am lanturi la rotile de tir si nu pot sa inaintez, am ramas blocat. Am incercat sa fortez si mi s-au rupt lanturile, transport rigips si trebuia sa ajung cu incarcatura la Tirgu-Mures. Autoritatile nu isi fac treaba.

Sofer:Sunt foarte multe masini mari care nu pot urca, am inteles ca tot Mesesul e blocat. Rotile derapeaza, se pare ca s-a format o pojghita de gheata care e acoperita de zapada.

Sofer: Unde sunt masinile care trebuia sa imprastie nisip, bine c-au mai si redus din ele de parca aveam prea multe.

Soferii sunt nemultumiti pentru ca autoritatile nu-si fac datoria.
Circulatia este ingreunata in continuare de ninsoarea care cade cu abundenta si vizibilitatea redusa.Traficul este infernal atat in orasul Zalau, cat si pe Meses nervii soferilor fiind intinsi la maxim. Abia dupa 3 ore bune si-au facut aparitia si masinile care au inceput sa arunce cate putin de nisip. Din nefericire masinile de dezapezire sunt prea putine si nu fac fata zapezii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *