Stop apelurilor false

tineri
Inscriete si tu in Programul Tinerilor Profesionisti
12 februarie 2009
zapada
Mesesul paralizat de zapada
12 februarie 2009

Stop apelurilor false

Apel de urgentaPe data de 11 februarie 2009, Numărul pentru Situaţii de Urgenţă 112 a implinit 2 ani de existenţă în România. La mijlocul anului 2008, Asociaţia Europeană a Numărului pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat înfiinţarea unui departament consultativ pentru îmbunătăţirea reprezentării numărului 112 în cadrul Uniunii Europene.

Un fapt îngrijorător este acela că, la 18 ani de la existenţa numărului 112 în Europa, 78 la sută dintre europeni nu ştiu faptul că, acest număr unic de urgenţă le poate salva viaţa oriunde în UE.
Astfel, data de 11 februarie 2009 a marcat cea de-a doua ediţie a zilei numărului european. Principalul scop este de a informa cetăţenii români, dar şi a UE cu privire la importanţa numărului european de urgenţă 112. Îmbucurător este faptul că, din ce în ce mai multe state – Finlanda, România, Olanda, Polonia şi Danemarca – organizează ziua numărului european in aceeaşi zi, 11 februarie. Mai mult, în acest an, în urma unui concurs pe Internet, vor fi alese şi traduse în toate limbile oficiale versurile imnului 112.
Totodată, trebuie tras încă odată un semnal de alarmă în ceea ce priveşte apelurile false la 112.

ÎN TIMPUL UNUI APEL FALS LA 112, CINEVA POATE CHIAR ARE NEVOIE DE NUMĂRUL UNIC DE URGENŢĂ 112

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *