Monument pentru Dracula realizat de Marius Tutovan, pietrarul din Moigrad

Sambata 06.07.2024 s-a ieftinit combustibilul cu 0,05 bani
7 iulie 2024
Serviciul de distribuție a gazelor naturale, sistat temporar pe 15 străzi din municipiul Zalău
8 iulie 2024

Monument pentru Dracula realizat de Marius Tutovan, pietrarul din Moigrad

Marius Tutovan, ultimul pietrar din Salaj a avut primit o comanda deosebita si anume un monument pentru manastirea Turnu, care adevereste ca manastirea a fost ctitorita de domnitorul Vlad Tepes, cunoscut ca si Dracula. Aceasta piesa este realizata din piatra de Vistea, iar postamentul este din piatra de Moigrad. Ambele piese totalizeaza in jur de 7 tone si va fi montat de catre pietrarul Marius Tutovan, saptamana viitoare. In premiera pietrarul Tutovan va introduce in piatra mai multe microcipuri care scanate cu telefonul vor face redirectionare spre pagina de internet a manastirii Turnu din Prahova.

Popitan Florin: -am nimerit si eu la maestrul Tutovan si este o incantare aceasta, este asa de fina lucrarea, ma trec si fiorii cand o ating. Ma bucur ca s-a realizat in memoria domnitorului nostru Tepes pe care il invocam de atatea ori. Ma bucur ca aici la Moigrad s-a creat monumentul care este menit sa ne aminteasca, sa le aminteasca celor care urmeaza dupa noi, ca noi stim de Vlad, dar trebuie sa stie si cei care urmeaza si iata o piatra superb lucrata sa ajunga in Prahova. E amintirea lui Vlad Tepes si speram sa ramana, Vlad traieste prin piatra asta.

Marius Tutovan pietrar: -este o lucrare realizata pentru manastirea Turnu, care adevereste faptul ca aceasta manastirea a fost ctitorita de domnitorul Vlad Tepes, cunoscut ca si Dracula. Va fi montata in interiorul manastirii, pe teritoriul manastirii. Este realizat proiectul de domnul Boros, un arhitect cu care lucrez tot din acea zona. Este facuta din piatra de Vistea si bineinteles ca si postament am folosit piatra noastra de Moigrad, de care suntem foarte mandrii.
-Aceasta este piatra de Moigrad, care imi face o placere deosebita s-o lucrez, sa scot textura naturala, foarte foarte frumos, o piatra compacta. Acesta va fi postamentul pentru lucrare. El va veni perforat, inserat o tija metalica cu diamentru de 8cm, care trebuie sa sutina toata greutatea monumentului respectiv. Va avea in jur de 2,60 cm inaltime. Sper sa fie destul de impozant pentru cea ce a fost Vlad Tepes.
-ma bucur ca am fost ales pentru aceasta lucrare, care va duce mai departe numele de Dracula efectiv si a lui Vlad Tepes(mai putin cunoscut).
-lucrarea va fi montata si inaugurata pe saptamana viitoare si ma voi ocupa personal de transportul ei si de montaj ca sa ma asigur ca e totul ca la carte. Va fi impermeabilizat, voi discuta cu arhitectul tipul de impermeabilizare tip umed, uscat depinde de el cum pune in valoare frumusetea pietrei.
-in interiorul acestui postament va fi inserat un microcip ltc. Acesta va face o trimitere directa pe siteul manastirii. Vom imbina tehnologia cu traditionalul. Cred ca va fi o premiera absoluta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *