NOI PREVEDERI ÎN PRIVINȚA COMUNICĂRII PROCESULUI-VERBAL DE CONSTATARE ȘI SANCȚIONARE A CONTRAVENȚIEI

Informare privind desfășurarea probei la alegere a profilului și specializării, din cadrul Examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2024)
5 iulie 2024
Au sustras combustibil din rezervorul unui autocamion parcat
5 iulie 2024

NOI PREVEDERI ÎN PRIVINȚA COMUNICĂRII PROCESULUI-VERBAL DE CONSTATARE ȘI SANCȚIONARE A CONTRAVENȚIEI

În contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței rutiere, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj informează toți conducătorii de vehicule cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției.

Procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia: dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc.

Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.

Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Sălaj sunt la datorie, pe drumurile publice din judeţ, pentru menţinerea unui climat rutier sigur şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, comunicându-le participanților la trafic și noile prevederi legale.

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie și indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren și să nu uite de politețea rutieră!

DRUM BUN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *