O falsă surdomută care strângea bani a fost depistată de jandarmi

ISJ Sălaj sprijină FitSchool, platforma prin care profesorii îi pot ajuta pe elevi să facă mai multă mișcare
19 aprilie 2024
Hendea Vivien Natasa premiul III, la Festivalul Concurs Regional Porolissum, sectiunea muzica populara
21 aprilie 2024

O falsă surdomută care strângea bani a fost depistată de jandarmi

O tânără care aborda clienții unui supermarket în vederea strângerii de fonduri, a fost observată și luată la întrebări de un angajat al magazinului. Confruntată, aceasta a încercat să fugă, însă a fost oprită de un jandarm aflat în timpul liber, martor la cele întâmplate.

A fost sesizat un echipaj de jandarmerie care, la scurt timp, s-a deplasat la fața locului. În urma verificărilor, s-a stabilit că tânăra de 21 de ani, domiciliată în comuna Bărbulești, județul Ialomița, a cerut și obținut donații din partea mai multor persoane, în numele unei asociații caritabile care în realitate nu există. În acest scop, tânăra s-a folosit de un document, „emis” de asociația fictivă, pe care îl afișa persoanelor aflate în magazin. Mai mult, pentru sensibilizarea potențialilor donatori și întărirea aparenței de legitimitate, aceasta pretindea că are deficiențe de auz și vorbire.

Incidentul a avut loc vineri, 19 aprilie a.c., în municipiul Zalău.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.

Persoanelor care doresc să ajute o cauza expusă de un reprezentant al oricărei asociații sau ONG, le recomandăm să solicite informații suplimentare precum și documente fiscale ce atestă că au donat (chitanță), numerotate, seriate și ștampilate, conform prevederilor Codului Fiscal. Pe orice chitanță următoarele informații sunt obligatoriu a fi menționate: denumirea asociației, adresa sediului, numărul și data întocmirii documentului, numele și prenumele persoanei fizice/ societății care depune sume și explicația sumei încasate, suma în cifre și litere, semnătura casierului.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *