Peste 100 de parinti interesati de programul „EU ŞI COPILUL MEU”

Alexandru Vegh: Felicit toti politistii din judetul Salaj
24 martie 2011
Marti spectacol de teatru “Dubla rezervare”
25 martie 2011

Peste 100 de parinti interesati de programul „EU ŞI COPILUL MEU”

Educaţia, definită în termeni foarte generali, este un proces al cărui scop esenţial este de a înlesni o anumită modificare de comportament. Părinţii sunt primii profesoriai copilului, ei începând educarea copilului din familie. Împreună cu părinţii, şcoala îşi are rolul ei bine stabilit, intervenind în dezvoltarea primară a copilului. În acest context, consilierea părinţilor în scopul îmbunătăţirii relaţiilor cu proprii copii, după principii ştiinţifice de psihopedagogie, devine o necesitate.

Pentru a fi eficiente, programele de prevenire trebuie să conţină în egală măsură atât informare, cât şi schimbare de atitudini şi formare de abilităţi. Programul „EU ŞI COPILUL MEU” este structurat ca un program de prevenire familial, de tip selectiv
care, punând clar accentul pe formare de abilităţi, include de asemenea informarea şi schimbarea de atitudine. Acest program este parte a proiectului RO 0047 „Formare familială în abilităţi educative privind prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri”, finanţat prin Mecanismul Financiar al SEE.

OBIECTIV GENERAL:Creşterea factorilor familiali de protecţie şi reducerea factorilor familiali de risc faţă de consumul de tutun, alcool şi droguri la preadolescenţii cu probleme de comportament şi la cei proveniţi din familii cu statut socio-economic scăzut.

OBIECTIVE SPECIFICE
n Dezvoltarea abilităţilor de comunicare eficientă între părinţi şi copii;
n Îmbunătăţirea supravegherii comportamentului copiilor;
n Creşterea frecvenţei utilizării de către părinţi a metodelor de disciplină pozitivă;
n Dezvoltarea abilităţii părinţilor de a stabili reguli de comportament clare şi coerente;
n Exersarea strategiilor de rezolvare eficientă a conflictelor dintre părinţi şi copii;
n Diminuarea frecvenţei şi intensităţii conflictelor în familie;
n Îmbunătăţirea competenţelor consilierilor şcolari în domeniul consilierii familiale.

STRATEGIA DE INTERVENŢIE: Programul presupune atât activităţi realizate in mod direct, cu părinţii, cat si cu ajutorul consilierilor şcolari, prin intermediul cursurilor de formare pentru dezvoltarea de competenţe de formare familială în abilităţi educative .

Programul se va desfasura pana la sfarsitul acestui an calendaristic si popularizarea lui a inceput prin intilniri cu peste 100 de parinti ai elevilor din doua unitati scolare :Colegiul national „S. Barnutiu” din Simleu-Silvaniei si Grup Scolar „O. Goga ” din Jibou.

Biroul de comunicare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *