Peste 100 de pietoni, sancționați în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore

Grupa „Floricelelor” in vizita la pompieri
3 martie 2023
Câinele Tola în patrulare, alături de poliţiştii şi jandarmii sălăjeni
4 martie 2023

Peste 100 de pietoni, sancționați în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore

Vineri, 3 martie a.c., polițiști Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul abaterilor săvârșite de pietoni și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 191 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 46.875 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut patru permise de conducere.

Astfel, au fost sancționați 102 pietoni, 58 de sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, opt pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei conducători auto au fost sancţionaţi pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau altor autovehicule, a fost sancționată o oprire neregulamentară, iar 18 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Acțiunile polițiștilor pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere se desfășoară permanent, atât în municipiu, cât și în județ. – Ioana Lascău purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *