Peste 1096 de persoane au actele de identitate expirate

Flacari
Zi cu ghinion 13
14 noiembrie 2008
OPC
Produse fara marcajul de conformitate CE
18 noiembrie 2008

Peste 1096 de persoane au actele de identitate expirate

PrimarieÎn municipiul Zalău şi în cele treisprezece comune arondate Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Zalău există 1096 persoane care au actele de identitate expirate.

Dintre acestea, 629 sunt persoane majore, cu drept de vot.

„Pentru a-şi putea exercita dreptul de vot la alegerile din data de 30.11.2008, aceste persoane sunt rugate să se prezinte de urgenţă la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, situat în clădirea Primăriei Municipiului Zalău, pentru a obţine un act de identitate. În momentul prezentării la ghişeu au nevoie de următoarele acte: actul de identitate expirat, certificatul de naştere şi căsătorie (dacă este cazul), actul care face dovada spaţiului de locuit” informează Ioan Puşcaş, director executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţa Persoanelor.

În situaţia în care cetăţenii nu au act de identitate valabil, dar nici certificat de naştere ori căsătorie, ei pot solicita carte de identitate provizorie, pentru care vor prezenta 3 fotografii color tip B.I., paşaport sau permis de conducere (dacă posedă), actul care face dovada spaţiului de locuit.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, ghişeele Serviciului de Evidenţa Persoanelor vor fi deschise în data de 29.11.2008, între orele 08,00-14,00 şi în data de 30.11.2008, între orele 08,00-21,00. În aceste zile se vor elibera acte de identitate pentru persoanele care au depus cererea până în 28 noiembrie, inclusiv.

De asemenea, în 31 noiembrie se vor elibera cărţi de identitate provizorii pentru persoanele care, din diverse motive, nu mai sunt în posesia actului de identitate şi nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate, respectiv nu au certificate de stare civilă sau actul cu care să facă dovada spaţiului de locuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *