PESTE 160 DE METRI CUBI DE MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII BIROULUI SILVIC

CONSUMUL DE DROGURI ȘI ALCOOL ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR
9 august 2022
MASTER PLANUL REGIONAL ACTUALIZAT PENTRU INFRASTRUCTURA DE APĂ ȘI CANAL, DEZBĂTUT LA ZALĂU
10 august 2022

PESTE 160 DE METRI CUBI DE MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII BIROULUI SILVIC

În perioada 30 iulie-4 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Sălaj au confiscat 169,5 mc material lemnos și au aplicat amenzi de 51 de mii de lei.

Sâmbătă, 30 iulie a.c., polițiștii de la silvic au identificat în trafic, în localitatea Someș-Odorheiu, o autoutilitară care transporta material lemnos fără documente specifice de transport.

Șoferul, un bărbat de 61 de ani, din Zalău a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei, iar cantitatea de 2,95 material lemnos a fost confiscată.

Polițiștii au extins verificările privind proveniența materialului lemnos confiscat, constatând că acesta a fost tăiat fără drept din afara fondului forestier național, respectiv din comuna Someș-Odorheiu, pentru a fi transportat la un depozit din municipiul Zalău.

Polițiștii însoțiți de consilieri din cadrul Gărzii Forestiere Județene Sălaj au inventariat arborii tăiați fără drept, aceștia fiind 43 de bucăți, de diferite diametre.

Persoana care a tăiat fără drept materialul lemnos a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010 și s-a dispus confiscarea contravalorii arborilor tăiați fără drept, în volum de 35,582 metri cubi, în valoare de peste 15 mii lei.

În paralel, polițiștii au efectuat un control la depozitul de destinație a materialului lemnos, situat în municipiul Zalău.

Astfel, în urma inventarierii masei lemnoase existente în depozit și compararea acesteia cu stocurile scriptice, înregistrate în aplicația Sumal 2.0, polițiștii au constatat diferențe semnificative, respectiv un minus de 54,2 metri cubi de cherestea și 54,1 metri cubi lemn de foc, material lemnos care a fost expediat fără avize de însoțire.

Societatea cpmercială a fost sanțioantă contravențional cu amendă de 30 de mii de lei și s-a dispus confiscarea contravalorii materialului lemnos lipsă din depozit, în valoare de 56.790 de lei.

De asemenea, în aceeași perioadă, polițiști sălăjeni cu atribuții pe linie silvică, au efectuat 14 controale, în urma cărora au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 21.000 de lei și au dispus confiscarea a 61,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 10 mii de lei.

Controalele pe linie silvică continuă și în perioada următoare. Respectați legislația în domeniu! . – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.