Peste 300 de șoferi sancționați la acest sfârșit de săptămână

Accident langa gara Zalau
17 iunie 2024
Prins băut la volan și fără permis de conducere
17 iunie 2024

Peste 300 de șoferi sancționați la acest sfârșit de săptămână

Peste 300 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii sălăjeni în acțiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 14 – 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 583 de persoane, au fost verificate 550 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 310 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 92.905 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 25 de permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 131 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 29 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 8 depășiri neregulamentare, alte 4 sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 5 sancțiuni pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, au fost sancționați 4 pietoni și 4 căruțași, iar 125 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent acțiuni în trafic, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere. – Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *