Prins băut la volan și fără permis de conducere

Peste 300 de șoferi sancționați la acest sfârșit de săptămână
17 iunie 2024
Cuplurile care aniverează 50 de ani de căsătorie vor fi premiate de Primăria Municipiului Zalău
18 iunie 2024

Prins băut la volan și fără permis de conducere

Depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului.

La data de 15 iunie a.c., la ora 16.15, pe D.N. 1 H, între localitățile Tihău și Var, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jibou au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 38 de ani, din localitatea Ulmeni, județul Masramureș.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma interogării bazelor de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în aplicația eDAC, s-a constatat că față de autoturismul condus de bărbatul în cauză executorul judecătoresc a dispus măsura sechestrului, în baza unei proceduri judecătorești. Astfel, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și au întocmit proces-verbal de depistare a autourismului față de care fusese dispusă măsura sechestrului. – Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *