Peste 600 de sancţiuni aplicate de poliţişti în trei zile

2 ADULTI SI COPILUL DE 1 AN, S-AU RASTURNAT CU MASINA
19 ianuarie 2020
ACCIDENT IN FATA SPITALULUI DIN ZALAU
20 ianuarie 2020

Peste 600 de sancţiuni aplicate de poliţişti în trei zile

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice,

polițiștii au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale și au constatat 11 infracțiuni.

 

 

Poliţiştii din Sălaj au desfăşurat în perioada 17-19 ianuarie a.c., 12 acţiuni care au avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

 

Ca urmare a activităţilor desfăşurate au fost constatate 11 infracţiuni, din care şase la regimul circulației rutiere (conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere cu autoturismul neînmatriculat), iar diferența au constituit alte fapte.

 

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 618 sancţiuni contravenţionale, din care 29 la Legea 61/1991, 575 la regimul circulaţiei rutiere, diferenţa fiind aplicate la alte acte normative.

 

Valoarea totală a sancţiunilor este de 211130 lei.

 

Totodată, au fost reținute 35 permise de conducere şi au retras şase certificate de înmatriculare.

 

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare.

 

Reamintim tuturor cetățenilor că polițiștii acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune.

 

Exemple:

 

►Cu alcoolul la volan

 

La data de 19 ianuarie a.c., ora 00.25, un bărbat de 47 ani, din Cehu Silvaniei, a fost depistat de poliţiştii din Cehu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Plopilor, din Oraşul Cehu Silvaniei, cu o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

►  Amendă pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă

 

La data de 19 ianuarie a.c., ora 09 : 10, pe Drumul Judeţean 108D, pe sectorul de drum Baia Mare-Cehu Silvaniei, un bărbat de 39 de ani, din judeţul Maramureș, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, nu a adaptat viteza de deplasarela condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţ.

 

În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale.

 

Şoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

 

Faţă de responsabilul care avea obligaţiile de întreţinere a drumului public poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă, în valoare de 4350 lei, conform articolului 105, punctul 28, din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *