Pietonii victime ale neatentiei soferilor

Laura transportata luni la Cluj
23 septembrie 2007
Batran accidentat grav pe trecerea de pietoni
26 septembrie 2007

Pietonii victime ale neatentiei soferilor

Politia SalajTrei accidente grave au avut loc pe drumurile sălăjene în sfârşitul de săptămână care a trecut.
Vineri dimineaţa, în jurul orelor 06,45, pe strada Simion Bărnuţiu, din Zalău, B. Samuel, de 52 ani, posesor al permisului de conducere valabil … … pentru categoriile „A,B” din anul 2000, eliberat de I.P.J. Salaj, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia proprietate personală, nu a acordat prioritate de trecere K. Ana, de 74 ani, care traversa strada pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător cu indicator rutier şi marcaj transversal. Femeia a fost rănită grav.
          Dumunică s-au produs alte două evenimente rutiere, aproximativ de aceeaşi oră, 15,30. Primul a avut loc între localităţile Popeni şi Jibou, jud. Sălaj, când D. Marius, de 27 ani, din Zalău, posesor al permisului de conducere valabil pentru categoria „B” din anul 2007, eliberat de I.P.J. Sălaj, se afla la volanul unui autoturism marca Opel Vectra. La un moment dat l-a acroşat pe M. Marian, de 23 ani, din localitatea Huşi, jud. Vaslui, student la Facultatea Politehnică Bucureşti, care staţiona în calitate de pieton pe carosabil, pentru efectuarea de măsurători topografice a drumului, fiind echipat cu vestă reflectorizantă. În urma impactului, tânărul a suferit leziuni grave.
Cel de-al doilea s-a produs în localitatea Băbeni, jud.Sălaj. C. Răzvan Vicenţiu, de 19 ani, din Băbeni, jud. Sălaj, posesor al permisului de conducere valabil pentru categoria ,,B” din anul 2007, eliberat de I.P.J. Sălaj, conducea un autoturism marca Saab, înmatriculat în Italia, când a efectuat o manevră de mers înapoi, fără să se asigure, şi a acroşat-o pe R. Floare, de 69 ani, din Băbeni, care se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul din dreapta drumului în direcţia de mers, după care a părăsit locul accidentului, fără să anunţe poliţia, fiind identificat  după circa patru ore de la eveniment. Femeia a fost rănită grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *