Poliţia pe urmele celor certaţi cu legea

Proiect
Au fost semnate încă şapte contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional
15 februarie 2009
Politia
Acţiuni ale poliţiştilor pentru sancţionarea nefolosirii centurii de siguranţă
17 februarie 2009

Poliţia pe urmele celor certaţi cu legea

PolitiaSub egida „Poliţia în alertă”, peste 130 de poliţişti sălăjeni au fost angrenaţi, în acest sfârşit de săptămână, în mai multe acţiuni ce au vizat diminuarea fenomenului infracţional, creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii.

Au fost constatate 23 de infracţiuni, din care 4 economico-financiare, 15 judiciare şi 4 de altă natură, au fost cercetate 16 persoane şi s-au aplicat 251 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 lei.

Exemple de infracţiuni constatate:

1. Serviciul de ordine publică din cadrul inspectoratului a organizat vineri, împreună cu poliţiştii de la posturile comunale Bălan, Hida şi Dragu, o acţiune în câteva localităţi din aceste comune, pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale şi a faptelor cu violenţă.

Au fost legitimate 16 persoane, iar 19 autovehicule au fost controlate în trafic. Poliţiştii au constatat mai multe infracţiunui, una la Legea nr. 61/1991 (port ilegal de arme albe) şi 3 infracţiuni de furt din societăţi comerciale.

În baza bunei comunicări cu poliţiştii de la Secţia 2 din municipiul Cluj – Napoca, judeţul Cluj, care cercetau doi tineri pentru mai multe furturi comise pe raza municipiului, oamenii legii de la postul comunal Bălan au aflat că cei doi « au trecut » şi pe la câteva magazine din comună, pe care le-au spart.

G. Romeo, de 18 ani, din Cluj-Napoca, şi C. Victor, de 20 ani, din Vatra Dornei, au fost aduşi de la Cluj şi audiaţi de poliţişti, aceştia recunoscând alte furturi prin efracţie din magazine şi societăţi comerciale amplasate în comunele Creaca (1), Hereclean (2) şi municipiul Zalău (1). Tinerii intrau, prin tăierea lacătelor de la uşile de acces în magazine, şi luau produse alimentare, ţigări şi băuturi alcoolice.

2. În localitatea Chechiş, comuna Bălan, P.A. a organizat sâmbătă seara o discotecă, unde, pentru a asigura ambientul muzical, a folosit 52 de CD-uri contrafăcute. Poliţiştii au ridicat CD-urile, pe care le vor trimite Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, pentru a fi expertizate şi a se stabili prejudiciul cauzat prin folosirea acestor CD-uri fără acordul titularilor drepturilor de autor.

3. Poliţiştii rutieri l-au identificat în trafic un autoturism care circula cu numere de înmatriculare false, iar autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată. În consecinţă, conducătorului auto P. Vasile, din Zalău, i-a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea normelor de circulaţie rutieră, prevăzute la art. 85 din OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *