Polițiștii au confiscat 292,24 metri cubi de material lemnos

EVALUAREA ACTIVITĂŢII BIROULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI SĂLAJ, ÎN ANUL 2023
19 februarie 2024
A CONDUS UN VEHICUL NEÎNMATRICULAT ȘI FĂRĂ PERMIS. VEZI CE A PĂȚIT
20 februarie 2024

Polițiștii au confiscat 292,24 metri cubi de material lemnos

Acțiune a polițiștilor sălăjeni, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În perioada 16 – 17 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat o acțiune, în Jibou și localitățile arondate, pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate patru societăți comerciale și 53 de transporturi de material lemnos.

Pentru neregulile constatate, polițiștii sălăjeni au aplicat șase sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 50.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010.

De asemenea, polițiștiii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au dispus confiscarea faptică sau valorică a 292,24 metri cubi de material lemnos, în valoarea de peste 74.000 de lei.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au constatat că, în perioada iulie – decembrie 2023, un bărbat de 53 de ani, din comuna sălăjeană Marca, angajat al unui ocol silvic, ar fi efectuat 43 de transporturi ilegale de material lemnos, în cadrul cărora ar fi transportat, în total, 64 de metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală.

Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea valorică a celor 64 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 15.430 de lei.

De asemenea, la data de 17 februarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au inventariat cantitatea de material lemnos transportat de către un operator economic, cu un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, rezultând faptul că acesta transporta cu 8,5 metri cubi cherestea rășinoase mai mult decât volumul înscris în avizul de însoțire.

Polițiștii au dispus confiscarea celor 8,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 7.690 de lei, iar operatorul economic a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Tot sâmbătă, 17 februarie a.c., reprezentantul unei societăți comerciale cu sediul în județul Cluj a efectuat un transport de cherestea rășinoase, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că materialul lemnos transportat a fost descărcat într-o altă locație decât cea în avizul de însoțire.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, fără documente specifice de transport. – Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *