Polițiștii au verificat 8 depozite de material lemnos. Au dat amenzi

Cea mai mare ferma bio de vaci din Romania
5 noiembrie 2022
MIJLOC DE TRANSPORT ȘI MATERIAL LEMNOS CONFISCATE
6 noiembrie 2022

Polițiștii au verificat 8 depozite de material lemnos. Au dat amenzi

În perioada 24-30 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice. Au fost aplicate sancțiuni de aproape 100.000 de lei.

În perioada de referință polițiștii au efectuat 82 de controale, din care 69 privind legalitatea transporturilor de material lemnos și 11 pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării de material lemnos.

De asemenea, polițiștii au verificat 8 depozite de material lemnos și alte 12 locuri destinate depozitării temporare.

Totodată, au fost verificate 112 mijloace de transport material lemnos.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, din care 27 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, în valoare de 96.000 de lei.

Au fost dispuse măsuri de confiscare sau ridicare în vederea confiscării faptice ori valorice a cantității de 346,49 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 61.000 de lei.

Activitățiile polițiștilor de la silvic au ca scop prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de material lemnos, precum și a oricăror operațiuni ilegale în domeniu silvic. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.