POLIȚIȘTII DE LA SILVIC AU CONFISCAT 126 DE METRI CUBI DE MATERIAL LEMNOS

Expoziție de pictura Dumitru Costalas la Bathory Fest
25 septembrie 2022
ACCIDENT CU VICTIME PROVOCAT DE UN ADOLESCENT DE 14 ANI
26 septembrie 2022

POLIȚIȘTII DE LA SILVIC AU CONFISCAT 126 DE METRI CUBI DE MATERIAL LEMNOS

În perioada 19-22 septembrie a.c., polițiștii Biroului Silvic au aplicat sancțiuni în valoare de 47.000 de lei și au dispus confiscarea faptică și valorică a peste 126 de metri cubi de material lemnos.

În perioada menționată, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au demarat o serie de controale privind proveniența și circulația materialului lemnos în fondul forestier ce aparține de comuna Năpradea, constatând o serie de neregului.

Astfel, în proximitatea platformei primare a unei partizi, polițiștii au depistat două vehicule care transportau 11 metri cubi de material lemnos, fără documente de proveniență legală, respectiv existau diferențe între volumele înscrise în avizul de însoțire și materialul lemnos efectiv încărcat pe mijloacele de transport.

De asemenea, polițiștii au depistat, pe Drumul Județean 108E, prin localitatea Năpradea, o autoutilitară ce transporta 8 metri cubi de material lemnos fără documente de proveniență.

Polițiștii au constatat și alte neregului la regimul silvic și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valaore totală de 47.000 de lei și, ca măsuri complementare, au dispus confiscarea faptică și valorică a peste 126 metri cubi de material lemnos, de diverse specii și sortimente în valoare totală de 49.800 de lei. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.