Polițiștii din Șimleu Silvaniei si mascații au acționat în forță

SCHIMBARE DE COMANDĂ LA REGIMENTUL 69 ARTILERIE MIXTĂ ”SILVANIA”
31 octombrie 2023
ATENȚIE ȘOFERI! POLIȚIA CONTROLEAZĂ
1 noiembrie 2023

Polițiștii din Șimleu Silvaniei si mascații au acționat în forță

Marți, 31 octombrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00 polițiști din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei, cei ai Serviciului de Ordine Publică, ai Serviciului Rutier, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de reprezentanți ai D.S.V.S.A. Sălaj și ai S.C. Electrica Distribuție S.A., au desfășurat o acțiune comună, în sistem integrat, pe raza de competență a orașului Șimleu Silvaniei și a localităților arondate, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prevenirea și combaterea delictelor silvice, având ca scop asigurarea respectării legislației incidente în domeniile vizate și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 65 de persoane, au verificat 35 de autovehicule, au efectuat controale la cinci societăți comerciale și au ridicat în vederea confiscării 582 de lei, numerar nefiscalizat.

Totodată, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au confiscat 14,39 metri cubi de material lemnos fără documente de provenineță, în valoare de peste 13.000 de lei.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 36.670 de lei, dintre care 33 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, patru potrivit prevederilor O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, două sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, una pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, una conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut un permis de conducere, un certificate de înmatriculare și au ridicat un set de plăcuțe de înmatriculare.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, pentru prevenirea și descurajarea faptelor infracționale, menținerea unui climat de ordine și siguranță, fluidizarea traficului rutier și combaterea infracționalității stradale. – Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *