Politistii salajeni vor organiza filtre pe drumuri pentru descurajarea turismului electoral

Contributii sociale datorate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, familiale
26 iulie 2012
Grupul Scolar “Octavian Goga” din Jibou locul II la Concursul National „Democratie si Toleranta”
26 iulie 2012

Politistii salajeni vor organiza filtre pe drumuri pentru descurajarea turismului electoral

Pentru combaterea turismului electoral în ziua referendumului, la nivelul judeţului Sălaj au fost stabilite 9 puncte de microfiltru pentru controlul traficului rutier, în scopul identificării autovehiculelor implicate în transportul de persoane care au votat de mai multe ori.

Autovehiculele care ridică suspiciuni de implicare în turismul electoral vor fi oprite în trafic, iar poliţiştii rutieri vor verifica legalitatea transportului de persoane, actele conducătorului auto şi ale autovehiculului, scopul deplasării şi existenţa documentelor de călătorie. De asemenea, datele acestora vor fi introduse într-o aplicaţie creată special în acest scop.

Paza celor 299 de secţii de votare va fi asigurată de 246 poliţişti, 182 jandarmi, 158 pompieri şi 12 lucrători ai serviciilor de paşapoarte, înmatriculări auto şi oficiului judeţean pentru imigrări.

Poliţiştii şi jandarmii vor asigura şi transportul buletinelor de vot la secţiile de votare şi ulterior, după încheierea votării în data de 10 iunie, la BEJ şi judecătoriile competente teritorial. În paralel, oamenii legii vor patrula şi vor asigura intervenţia la evenimente.

Informaţii de background:

Reamintim cetăţenilor că duminică este ziua referendumului pentru demiterea Preşedintelui României, context în care atragem atenţia asupra votului ilegal sau multiplu şi a consecinţelor acestuia. Astfel, alegătorul care votează de mai multe ori în ziua alegerilor sau fără a avea drept de vot riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 6 luni şi 5 ani. Şi tentativa se pedepseşte.

Pentru a putea vota în condiţii de deplină legalitate, cetăţenii trebuie să se asigure că au dreptul să voteze şi că deţin documente valabile.

De asemenea, alegătorii trebuie să se ferească de mita electorală – bani sau diverse foloase materiale, întrucât nu merită să facă închisoare pentru asta!

Legea nr. 3/2000, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, incriminează „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum”, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

PURTĂTOR DE CUVÂNT

SCMS. DUMUŢA TINCUŢA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *