POLIȚIȘTII ȘI JANDARMII ACȚIONEAZĂ ÎN MEDIUL RURAL PENTRU PREVENIREA FAPTELOR ANTISOCIALE

PERSOANE BĂNUITE DE TÂLHĂRIE, REȚINUTE DE POLIȚIȘTII
7 septembrie 2022
Prins la furat de lemne
7 septembrie 2022

POLIȚIȘTII ȘI JANDARMII ACȚIONEAZĂ ÎN MEDIUL RURAL PENTRU PREVENIREA FAPTELOR ANTISOCIALE

În această toamnă, ca în fiecare an, polițiștii și jandarmii sălăjeni acționează cu efective mărite în mediul rural, pentru a preveni furturile de produse agricole și pentru a menține un climat de ordine și siguranță publică în rândul comunităților rurale.

În perioada 31 august-2 septembrie a.c., polițiști de ordine publică, protecția animalelor și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj au acționat în comuna Surduc pentru a preveni și combate faptele antisociale de orice natură și a menține ordine și liniștea cetățenilor comunei.

Efectivele angrenate în activități au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, care au fost în diferite domenii, respectiv la regimul rutier, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare, dar și la Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor. Valoarea totală a scancțiunilor aplicate a fost de aproape 10.000 de lei.

Totodată, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus ridicarea și plasarea în adăpost a unei cabaline aflate într-o stare de pericol, deoarece era nesupravegheată pe drumurile publice.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, la data de 31 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au depistat în flagrant delict un bărbat, de 41 de ani, din județul Maramureș, care ar fi sustras dintr-un utilaj de construcții, aparținând societății la care era angajat, cantitatea de 55 de litri de motorină, pe care a depozitat-o în canistre de 30 de litri, respectiv de 25 de litri.

Combustibilul a fost confiscat, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, faptă prevăzută de art.228 alin1. din Codul penal.

Zilele acestea, 6-8 septembrie, polițiștii și jandarmii sălăjeni acționează cu efective mărite în zobna de competență a Secției 5 Poliție Rurală Hida, în special în comuna Dragu.

Acțiunile noastre au ca scop prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte legislația în vigoare, drepturile și libertățile semenilor lor, dar și propritetatea publică sau privată. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.