POLIȚIȘTII ȘI JANDARMII SĂLĂJENI AU FOST PREZENȚI ÎN FIECARE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚ

Sfârșitul de săptămână, 10-12 septembrie a.c., s-a lăsat cu noi dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier, comise pe șoselele din Sălaj.
13 septembrie 2021
Amenintari si teroare intr-o clasa de gimnaziu. 18 copii au lipsit dintr-o clasa
14 septembrie 2021

POLIȚIȘTII ȘI JANDARMII SĂLĂJENI AU FOST PREZENȚI ÎN FIECARE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚ

Astăzi, cu ocazia începerii noului an școlar, peste 100 de polițiști, alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreg județul, pentru desfășurarea în siguranță a festivitățior specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale poliţiei.

Echipajele de poliție vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor.

Totodată, polițiștii de la siguranță școlară, prevenire, proximitate, dar și cei de la posturile de poliție comunale vor organiza periodic întâlniri informativ-preventive cu elevii și cadrele didactice, pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal și infracțional.

De asemenea, începând de azi, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

Premergător începerii anului școlar, polițiștii de la rutieră au verificat peste 60 de autovehicule de transport elevi și i-au instruit pe conducătorii auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

În perioada următoare, polițiștii vor intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.

Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie.

Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes! – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.