Amenintari si teroare intr-o clasa de gimnaziu. 18 copii au lipsit dintr-o clasa

POLIȚIȘTII ȘI JANDARMII SĂLĂJENI AU FOST PREZENȚI ÎN FIECARE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚ
14 septembrie 2021
Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj scoate la concurs, din sursă externă, 11 posturi vacante de ajutor șef de post
14 septembrie 2021

Amenintari si teroare intr-o clasa de gimnaziu. 18 copii au lipsit dintr-o clasa

18 copii de clasa a IV- a din municipiul Zalau nu si-au inceput anul scolar, din cauza unui coleg de clasa si a tatalui acestuia. In loc de flori si festivitate mai multi parintii de la scoala generala C.Coposu s-au stans in fata unitatii de invatamant marti pentru a protesta ca nu isi vor lasa copii la scoala daca tatal nu isi va muta copilul la o alta institutie. Motivul este unul foarte serios sustin acestia, baiatul cat si tatal acestuia, ar fi adresat cuvinte jignitoare, ba chiar amenintari la adresa colegilor, a parintilor cat si a invatatoarei. Conflictul dintre acestia este destul de vechi, tatal baiatului acuzat de agresivitate, ar fi promis la finalul anului scolar, ca isi v-a muta copilul din scoala, lucru care nu s-a mai intamplat. Parintii nemultumiti au facut plangere catre inspectoratul scolar judetean Salaj, la directoarea unitatii de invatamant, iar joi se vor reintalni pentru a vedea daca vor gasi o solutie pentru ca cei 18 copii sa nu mearga cu groaza la ore. Acestia ne-au declarat ca intentioneaza sa isi mute copii la o alta scoala pentru ca au ajuns sa mearga cu copii la psiholog din cauza celor intamplate.
Directoarea scolii, Monica Panican sustine, ca legal a facut toate demersurile pentru ca toti copii sa participe la ore si ca legea nu permite ca baiatul sa fie exmatriculat din clasele primare. In concluzie toti copii au dreptul sa mearga la scoala si i-a indemnat pe parinti sa isi lase copii sa participe la cursuri pentru ca elevul a promis ca nu ii va mai agresa in nici un fel. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Salaj stiu despre problema aceasta si joi spera sa gaseasca o solutie buna pentru copii. Unul dintre parinti s-a plans ca dl Barna a facut plangere penala pentru ca i-ar fi rupt mana copilului in scoala, asa ca baiatul lor s-a trezit ca are dosar penal pentru vatamari corporale, actiune care s-a finalizat cu neinceperea urmaririi penale.

-am retinut copii acasa deoarece in urma scandalului repetat cu colegul lor de clasa, tatal acestuia ne-a injurat si ne-a amenintat pe noi si copii.
-a instigat sa bata fiul lui un copil
-nu mai suntem de acord sa fie coleg cu copiii nostri
-ne mutam copiii pentru ca sunt traumatizati
-tatal copilului a promis ca va muta copilul dar asta nu s-a mai intamplat
-copiii nostri se tem sa mai mearga la scoala, a fost nevoie sa mergem cu ei la psiholog
Barna tatal copilului acuzat de agresivitate: -si eu am dus copilul la psiholog. nu voi muta copilul la alta scoala.
Mona Panican directoarea scolii: -scoala a facut tot ce a putut din punct de vedere legal, am respectat legislatia. S-a luat legatura cu toti factorii implicati si urmeaza sa ne intalnim joi cu parintii si se va lua o decizie.

Marcel Lucaciu inspector scolar: -Inspectoratul Scolar a luat cunostinta despre acest caz. Copilul a fost sanctionat cu o mustrare in scris. Joi se va constitui o comisie, va fi o intrunire cu parintii clasei si vom vedea ce masuri se pot lua.

2 Comments

  1. Diana spune:

    De ce nu se i-a o masura impotriva acestui copil si a parintelui pentru un copil sufera o clasa intreaga acest domn care se numeste tata ar trebui sa raspunda in fata legii iar copilul ar trebui inscris la un centru social de corectie .

  2. Miklos spune:

    Ceausescu unde esti ???? Nu cred ca nu există lege pt asemenea oameni Puscaria sai mânce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.